Bild på öronen

Photo props

Lyckan är total, hittat liknande spetsöron som dom jag letat efter i all evighet. Och dessutom till ett rätt bra pris! Nu vill jag att dom ska komma nu nu nu. Cattis ska bli min försöks modell, då jag har så sjukt mycket roliga ideer. Så hon har fått blivit min lilla försökt kanin, tycker det är roligt att testa på lite fine art fotograferingar och redan nu har vi båda fått mycket beröm för känsla och fotografering/redigering. Tänkte visa er lite vad detta innebär via ett par bilder på cattis som vi tog för några dagar sen. 
 
 
 
 

Lightroom 5 redigering

Är ingen fena på redigering utan är rätt ny på detta, men försöker mig fram och läser på. Men tänkte visa er en video på hur jag gör när jag redigerar. Hoppas ni gillar detta trots oljud i bakrunden från mitt lilla monster. Kan göra fler klipp om det är av intresse? 
 
 
 
 

Det stora steget

Nu är det stora steget tagit, jag har skickat in ansökan om f skatt. Ännu har jag inte kommit fram till ett bra företagsnamn, så det ligger högt på prio listan av saker att göra. Sen måste jag införskaffa lite saker till företaget såsom pärmar, kvitton mm. Har nu även kommit i kontakt med en kille som har några lokaler att hyra ut, ska träffa honom nu i dagarna för att se vad han har att erbjuda mig. Lite nervös över att skriva ett längre kontrakt då jag nu faktsikt inte har en susning om jag kommer ha kunder som är villiga att betala mig ett högre pris än vad jag brukar ha. Men kommer vilja ha ett bra pris som alla ska ha råd med, samtidigt som jag vill kunna få ut lite själv såklart. Jag måste ju själv komma runt, vilket nu är väldigt svårt med dom priser jag tar. 
 
Jag vill kunna erbjuda fotografering til ett bra pris utan att ruinera mig själv eller mina kunder som mestadels betår av mammor och pappor. Så jag hoppas i mina drömmars värld att jag kan hitta en bra lokal för ca 1500 i månaden, och att jag kanske kan få skriva på ett kontrakt på en kort test period innan jag vågar mig på ett flerårigt kontrakt. Allt detta känns skrämmande, men ändå så vill jag så gärna vågra tro på mig själv nu, våga satsa och hoppas att folk vill komma till mig. 
 
Jag vill även kunna erbjuda kunden tillex fina presenter, som tillex korgar som är fyllda diverse saker tillsammas med presentkort. man kan ju fylla dessa lite efter årstider och högtider. Allt från dop till student, jul som sommar paket. Vad tror ni om dom ideerna? 
 
 
 

Ville berätta en sak

I början när jag fotade började jag gratis, då kunde jag tycka att jag var ok, nu idag tycker jag att jag var rätt kass, men då var jag gratis och hade inte den bästa kameran eller objektiv. och man måste ju börja någonstans! Sen när jag började bli mer intresserad köpte Robin en nyare och bättre kamera till mig i smyg, ibörjan förstod jag inte varför jag behövde ha en nyare kamera då jag fortfarande tyckte att min gamla dög. Men fanns en hel uppsjö av nya inställningar på den nya kameran och jag började plugga och förstå varför det var rätt viktigt att kunna dessa och framför allt förstå innebörden bakom dessa, det tog sin tid för min hjärna att få in allt, jag har väldigt svårt för inlärning men gav mig tusan på att detta skulle jag få in. Så i månader satt jag framför bla moderskeppet och internet kurser och malde malde malde, satt och läste instruktionsboken som faktiskt inte var så tråkig som jag trott. Tillsut satt det, men med en massa gratis jobb och plugg i bagaget. Jag har ju verkligen kämpat för detta, började ta lite betalt i symboliska summor och övade övade övade och sen övade jag lite till.
 
Nu känner jag att jag nog kan hantera det mesta på min kamera, vet nog varenda knapp, såklart finns det en massa inställningar och tekniska former som jag inte hajar. Men jag kan det viktigaste och grundläggande plus lite till. Nu har jag fått en proffskamera som jag med många tårar, vädjan och envishet och sisådär 365 dagar av bajsblöj bytning på mina barn har tjatat mig till. Jag är så lycklig över min kamera och att min familj tycker att jag är värd att investera i. Min hobby är svindyr, bara ett bra minneskort kostar minst 500 kr i den klass jag behöver, det är faktsikt stor skillnad på kort och kort. Jag har investerat i objektiv och blixtar, bakrunder och rekvesita. Det har kostat och kostar.
 
Tillex en kostnad många inte vet är att en kamera kan ta x antal exponeringar innan slutaren ger upp och den måste bytas, och i min takt skulle jag tipa på att jag måste byta den varannat år. Och det kostar X antal tusen och jag måste då lämna in kameran för lagning vilket resulterar i att jag förlorar pengar och såklart kostnaden för lagningen. 
 
Nu ska jag försöka öppna ett företag, vilket kommer innebära en förhöjd avgift för dom som vill komma och fota sig eller sina barn hos mig. Och jag ger verkligen mitt allt för att våga satsa på detta nu, men det är läskigt även för mig att våga ta i lite nu med priserna, för ärligt talat så känns det inte som att alla förstår att jag inte bara trycker på en knapp för skojs skull, utan allt detta kostar mer än det smakar. Ibland gör jag mer än gärna gratis fotograferingar inom områden jag känner at jag behöver öva på, så att jag kan göra ännu bättre i från mig på framtida jobb. Men för att jag nu ska våga satsa så kommer nu tankarna, har dom velat komma till mig pga av att jag varit billig eller för att jag är duktig?? 
 
 
Tänk om det enorma intresset nu kommer försvinna pga av ett par tre hundra förhöjt pris? känns läskigt. En gång fick jag höra att jag var svindyr som tog 400 för en fotografering och att jag troligen bara har golfspelare till kunder, denna person jobbade på ett stort byggföretag. Egenkligen borde jag då frågat honom och han oxå skulle vilja tjäna 50 kr i timmen, vilket jag gör idag med dom priserna jag har. Och då har jag inte räknat in att jag helst skulle velat lägga undan en hundring för framtida reperationer. 
 
Det tar ca 30 min att sätta upp allt som krävs till tillex en babyfotografering, sen brukar jag sätta ca 1,5 timme till fotograferingen, sen ska jag ta ner allt igen och ladda in bilderna i datorn ca 30 min. Sen sitta och finkolla igenom flera hundratals bilder om vilka som ska skickas iväg till kund och vilka som ska slängas. det tar ca 1 timme, sen ska jag ladda in dessa som ska iväg till kunden för urval och det tar ca 30 min att få iväg dom. Sen när kunden valt ut sina x antal bilder, så är det redigering vilket tar ca 1,5 timme. Sen ska det iväg igen..
 
Med detta så hoppas jag att många har tänkt om, och uppskattar allt jobb jag faktiskt lägger ner, jag älskar det jag gör och hoppas at jag kan få börja göra detta nu på hel eller halvtid. 

Vad har du på mackan?

Som den lax älskare jag är så har jag hittat mitt nya favorit pålägg. Det finns nu nämligen Lax pålägg i perfekta uppskurna bitar, ser ut som skinka i formen. Lite dyrt pålägg, men om man vill unna sig något extra lite då och då så rekomenderar jag att testa dessa. Jag lägger dom på ett knäckebröd tillsammans med gräddfil och dill eller gräslök. Sååå gott, så till er lax älskare köp och testa själva. 
 
 

Nya tag

Nu ska jag försöka göra ett nytt tag med bloggen, har ju massa gobitar på lagret att dela med mig av och motivationen till bloggen börjar sakta med säkert komma tillbaks. Det händer ganska mycket nu, och har många bollar i luften just nu. Ska starta företag inom kort, väntar på att pappa ska komma hem från Italien, då ska vi sätta oss ner och gå igenom lite om vad som krävs mm, han är rätt bra på sånt där min gamle far. 
 
Sen har jag fått världens mest smickrande förfrågan, som jag ännu inte går ut med. Jag väntar tills jag får klarteckan från dom som håller i detta. Men ska bli såååå underbart givande och roligt, samtidigt som det kommer bli rätt känslosamt. Detta kommer nog bli en boost för mig.
 
har dessutom gjort en massa fotograferingar och jag känner att självförtroendet växer, har även uppgraderat mig kameraväg till en nikon d800. Så med den nya kameran känner jag att jag vågar ta mig an lite mer vågade jobb. Tillex ska jag fota porträttbilder till ett bröllop nästa fredag. Det ska bli super roligt, hoppas att jag får dela med mig av några av dom på bloggen sen. 
 
Sen har jag träffat en av mina stora förebilder Emelie som ni kan se på kort i vänstra hörnet. Hon var allt jag hade hoppats på och lite till. Helt underbar tjej med stora t****r som jag så osmidigt råkade slänga ur mig. Så typsikt mig, men hon vaerkade tycka att jag hade humor så det var verkligen en boost att få träffa henne. 
 
Ja som ni märker så händer det grejer nu, jag bjuder på lite nya bilder.