Problemet löst

Skönt vi har blivit beviljade natttåget med liggplatserna nu, fanns även sittplatser utanför om man hellre skulle vilja det. Det jobbigaste är att vi med största sannorlikhet kommer att behöva dela liggvagn med några andra, skulle vara typiskt om inte Leo skulle vilja somna och leka rövare. Ja tur att vi bara har ett barn att koncentrera oss på iallafall. Peppar peppar

Tågstrul och konsten att stresshandla

Idag stressade jag ner på stan för att inhandla kläder till barnen inför resan, samt för att ta en snabb fika med Samuels mamma Denise. Stackars henne som fick stå ut med mig en stund idag, mer uppstressad människa än mig får man ju leta länge innan man hittar. Blivit lite strul med tågen och vi kommer inte få en sovvagn då det överstiger priset som ingår i sjukresan, vilket skulle innebära en avgift på 2000 kr extra för oss, vilket inte funkar för våran ekonomi då barnen ska få julklappar och att bo på sjukhus inte alltid är så billigt.
 
Så nu ska vi se om vi kan få ta nattåget med sittplatser istället. Får bli som det blir, bara att hoppas att det inte för massa snoriga folk brevid oss. Skulle ju vara det värsta som skulle kunna hända om Leo skulle åka på något på vägen ner. Från och med nu är vi alltså helt inlåsta jag och barnen, så kommer inte se utsidan av denna lägenhet under hela helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stressed out

Rörig dag delux idag, har hur mycket tvätt som helst som måste tvättas, och tvättstugan i huset är uppbokad ända fram till dagen D, så har idag rensat upp all vår tvätt för att rensa ut det som vi ska ha med oss till Lund, så nu går maskinen på högvarav idag och kommer göra under kommande dagarna med. Det jobbiga är att våran enda torkmöjliget är tvättställningen ovanför badkaret, och med tanke med Leos kärlek för att tvätta händerna i toaletten måste badrummet vara låst vilket då innebär att det tar lång tid för det att torka. Lite stressad över att jag inte ska hinna med allt. Eller ännu mer om vi ska glömma något viktigt, jag är väldigt punktlig när det kommer till packning, jag gör listor som måste prickas av varefter man lägger ner något i väskan. Inget får glömmas. 
 
Sen måste jag upp till vinden och leta fram kartongen till våran Olympus som Denise och Martin ska köpa. Ska försöka släpa ner träningsmaskinen oxå som fortfarande inte kommit ner. Ja stress med andra ord. Måste se till att grovstäda lägenheten oxå innan vi drar, och rensa kylskåpet. Imorgon ska jag ner på stan och hämta ut paketet som kommit samt hämta upp ett par ljusstakar jag ska köpa av en tjej. Ja ni ser hur snurrigt allt är just nu
 
 
 
 
 

Början av vårt nya liv

Nu börjar resfebern komma för idag ska vi boka biljetterna, nu känns det mer verkligt. Nu kommer nervositeten hos både mig och Robin mer och mer, men känns bra samtidigt som detta är superläskigt och minnerna sen sist finns ju med i bakhuvudet hela tiden, orden "vi räknar med komplikationer) finns där i huvudet och påminner en
hela tiden om att det kommer bli en tuffresa. Men när resan är över så kommer Leo kunna leva betydligt bättre, han kommer orka mer och inte ha samma risk att åka på sjukdomar som leder till tuffa fighter. han kommer ha en betydligt högre saturation och få en finare färg. Förhoppningsvis inge mer syrgas någonsin!!

Filmgalning eller är något fel?

Senaste veckan och lite av den innan så har Leo nästan varit bosatt i sin vagn framför Monsters inc, vet inte om det beror på att han helt enkelt blivit en riktig film galning eller om det är något som inte står rätt till. Försöker att locka honom till lek, men han tröttnar efter 5-10 min. Han verkar ju må bra i övrigt, inte flåsig, fin färg & svettas inte mer än vanligt. Har nu frågat runt på olika forum ang detta för att se om det finns hjärtföräldrar som känner igen detta plötsliga betendet. 
 
Och ja såklart kommer det skräckhistorier från olika håll och kanter, viket man får räkna med när man frågar hjärtföräldrar, många vill såklart hjälpa till, men känns rätt offta som att vissa ska dra allt till det värsta möjliga.
- DU MÅSTE RINGA SJUKHUSET NU!!! Och är det något jag är alergisk emot så är det folk som ska överdriva. Jag har ändå svårt att tro att det är något fel, med tanke på hans helhetsintryck.
 
En av mammorna sa att hennes son hade det så förra året vilket berode på att lungartären var för trång och att det höll på att förstöra klaffarna, det skrämmer mig en aning då jag vet att hans kardiolog sagt vid flera tillfällen att han har en aning trång lungartär, men att det förhoppningsvis skulle ge medsig, och att det inte var någon större fara ännu. Så nu har vi ringt sjukhuset och hoppas på att dom ringer upp idag. Jag lever på hoppet att han vara blivit en filmfanatiker. Så tänkte fråga er "vanliga" föräldrar med friska barn. Har era barn haft sådana perioder? att dom bara vill sitta och kolla film och leken inte längre lockar mer än några minuter.
 
 

Förhoppningar

Idag är det fortfarande rätt ruggit väder ute, men ska nog våga mig ut med kameran och fota lite, om nu solen fortfarande är framme när Robin kommer hem från jobbet det vill säga. Igår kväll var jag och svärmor på bingo med bostadsföreningen här på heimdal, vi vann inget men jag var nära att vinna en termos. Till våren ska dom köra igång igen med bingon, och nu kommer gubbarna och tanterna få konkurans av mig och svärmor. Ibland är det roligt att göra något lite annorlunda, och detta klassas nog inte som en allt för vanlig måndagssyssla för en 27 åring, men även i mig bor det en liten tant.
 
Skulle behöva ta oss råd att åka och shoppa innan vi drar till Lund, behöver köpa barnkläder då dom växer så det knakar dom små liven. Får se om det finns tid över innan vi drar på söndag. Just det kollade in en blogg igår om en kille som förra året gjorde samma operation som Leo ska göra och han verkade komma hem efter redan 2 veckor så vi hoppas att det flyter på likabra för oss. Dom har sagt allt från ca 1-3 månader, det beror mest på hur lång tid det tar innan dom kan dra dränen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snälla förstå

Att leva som vi gör största delen av året är inte alltid så roligt. Vi är mer eller mindre instängda större delar av året. Så fort det går mycket magsjuka och basilusker måste vi försöka att vara hemma för att undvika att Leo blir sjuk, för som jag sagt så många gånger förrut, så krävs det så lite för att något ska bryta ut. Sist han blev sjuk och fick hög feber så var det lite pga av slarv från våran sida, för det första så gick vi på barnkalas, och dagen efter så fick han följa med mig till affären och springa runt. Ett två tre så ligger han med 40,5 i temp! Vi vill kunna leva som vem som helst, vi vill oxå kunna göra dessa saker utan att behöva oroa oss att vi utsätter Leo för onödig fara.
 
 
Ibland trotsar vi förnuftet och unnar oss att leva lite vanligt för en stund, kanske en fika på stan, besöka barnfamiljer, gå in i affärer. Men offtast försöker vi gå efter våran osynliga regelbok. Så jag vet hur tråkiga vi måste framstå!! och hur många gånger har man inte märkt att folk tror att vi överdriver, för Leo ser ju frisk ut. Det man inte ser har man svårt att förstå, tänk er bara att leva med ett syre som ligger runt 80 i kroppen. När jag var gravid hade jag lågt syre och hade svårt att gå mer än fem meter utan att bli flåsig och yr, och då var jag inte i närheten av så lågt som Leo ligger på jämt.
 
När det närmar sig operationer så blir jag alltid lite off och går in i mig själv litegrann. Jag är och blir ännu mer usel på att höra av mig, och dom som står mig närmast blir dom jag hör av mig till minst, jag är rädd att dom ska se hur jag mår då jag tycker det är läskigt att visa känslor och prata om det som skrämmer en, Robin blir den som jag pratar med för han förstår hur jag känner mig, han går igenom samma sak som jag. Han skriker lika mycket inombords som jag. Sen blir jag inte alls arg om folk inte vill besöka oss, utan jag förstår det!  vi är skittråkiga just nu och mår dåligt, så hur roligt är det. Men ni ska veta att vi finns här, och vi har inte gått under jorden. Och sen om jag inte frågar är för att jag antar att ni inte vill.
 
Men snart är detta över och Leo har gjort sin operation och fått sitt enkammarhjärta. Hans syresättning kommer bli bra och sjukdomarna kommer inte påverka honom som dom gjort innan. Han ska få börja på dagis och träffa nya och gammla vänner. Jag längtar tills vi kan börja leva lite mer normalt, och jag kan få bli glad igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sovande barn & vemodigt regn

Detta händer inte offta vill jag säga, måste vara nattens strapatser och regnet som sätter sina spår. Klockan är 10:30 och båda mina barn sover. Knappt så jag vågar skriva på tangenterna i risk om att väcka dom små. Detta är mammalyx på hög nivå. Leo  vaknade inatt för första gången på länge av mardrömmar och kom in till oss, så inatt har vi trängts hela familjen i sängen, lite trångt sådär skulle jag våga påstå. Wilja sover brevid mig då hon har svårt att andas på natten efter måltider, det samlas slemm i halsen vilket är väldigt läskigt. Brukar ge henne ljummet vatten efter varje måltid, men det är inte altid det hjälper. Fler vars barn har det så?
 
I vanliga fall så föredrar jag regnet, men idag käns det väldigt tråkigt medtanke på att vi igår köpte ett begagnat zoom objektiv som jag är supersugen på att gå ut och testa. Att fota med det inomhus är lite av en utmaning då jag måste stå långt från objektet jag vill fota. Testade det lite smått här hemma igårkväll, och gillade det på en gång, inte världens bästa objektiv, men duger för mig för tillfället.
 
 
 
 

Vad är det som besvärar dig?

 
 
Mammas lilla Wilja varför är du så ledsen jämt? smått frustrerande att inte veta vad det är som gör dig så ledsen. Dags att ringa BVC för att be dom att kolla så att det inte är mjölkallergi. Hinner knappt med mig själv då detta kräver hela min vakna tid vissa dagar, och ändå har det blivit bättre än förrut, då var det ständigt varenda vaken minut, nu är det mer stundvis men att det håller i sig ett par timmar när hon sätter igång. 

Kan det vara kärlek?

Älskade Robin, finns inte många som kan få mig att bli så galen som just du kan. Det är något med ditt veliga sätt som kan få mig att gå upp i taket av frustration, att få ett rakt svar av dig är lika svårt som att hitta en nål i en höstack. Öronen lyssnar du bara med när du har lust, och även fast man fått ett svar så innebär inte det att du lyssnat eller hört frågan, utan du svarar lite vad du tror är rätt. 
 
Dessvärre kommer man på dig ganska fort med att du inte lyssnat. Har varje år bett om nya öron till dig av tomten, släktingar och vänner, men folk verkar njuta av min frustration, då mina paket varit öronlösa alla dessa fyra år som vi nu varit tillsammans. Dessvärre har dessa öron även gått i arv till din son, som numera endast lyssnar på ordet kaka. Men en sak ska du veta, fast jag allt för offta blir galen över detta så älskar jag dig så högt som man bara kan efter sina barn. 
 
 
 

Newbie i större storlekar

Ja ni hörde rätt! Dessa godingar ska nu göras upp till storlek 98. Tror jag vet en eller två kompisar som kommer bli jäte glada övet detta! Och såklart jag med, fullkomligt älskar deras kläder och det första plagget jag köpte till wilja var i denna kollektion.
 
 
 
 

Jag <3 Nevnarien

För ett tag sedan började jag att läsa en blogg vid namn Nevnarien.se, hon som äger sidan heter Elin och är fotograf och jobbar på Scandinavian photo, min absoluta favorit onlinebutik just nu. Måste verkligen tipsa om henne och hennes underbara blogg, som inte bara bjuder på vackra bilder utan även jättebra fototips! har lärt mig mycket av att läsa hennes fototips. Gå och kika in hennes sida om ni är intresserade av fotografi.
 
  Bilden är lånad från nevnarien.se

Omni Bouncer till salu

Köpte en Omni bouncer till Nikon sb-700 på mässan, men insåg efter vi köpt blixten att det redan ingick en sådan med blixten. Så tänkte se om det finns något intresse för den? Nypris i butik 295:- vårat pris 130 ink frakt. Med Omni Bounce får du betydligt mjukare blixtbilder. Bouncern bör riktas ca 45 grader mot taket för att uppnå bästa effekt...Den kan också riktas rakt på för att t.ex lysa ut en kraftig vidvinkel. jag andvänder min jätte mycket nu när vi skaffat blixt till kameran. Så denna rekomenderas starkt.
 
 

Trötthet och kampen mot tio kilo

Vad händer med mig? är trött jämt! kan vila ibland när stund ges, men när jag vaknar är jag lika trött igen. Kanske är årstiden som gör det. Fler som blir så här när under denna årstid?
 
Idag ska jag börja kampen mot mina överflödiga tio kilo som suttit på alldeles för länge, så till frukost blir det idag nötbar och ett glas vatten. Ska försöka släpa ner träningmaskinen som stått på vinden alldeles för länge, måste bara bråka lite med gubben som inte vill ha ner den. Han tycker att den är ful och stor!! Min argumentation är att om han inte bär ner den snart så kommer jag snart vara detsamma, ivägen, stor och ful.

Nytt namn

Nu har vi ett eget domän och ni hittar oss numera även under mammarazzi.nu. Men såklart kommer ni in via den gamla adressen med. Mammarazzi kommer att bli lite av mitt "arbetsnamn" och varathjartegull.blogg.se är lite mer den privata delen. Ville egentligen ha namnet mamarazzi.com men det var upptaget såklart. Men igår blev vi ägare i ett år till domänen. Vad tycker ni om namnet? Ska ev fixa pro på bloggen oxå så att reklamen försvinner.

Till en Prinsessa

Det smärtar i mig att veta att vi kommer att lämna ifrån oss dig i ca en veckas tid då vi åker till Lund, hoppas att du kommer ha det bra hos mormor och att ni kommer att ha det supermysig ute på Landet, långa promenader i vagnen då du kan andas in den härliga lantluften. Få mysa med din mormor i en hel vecka, oj vad du kommer bli bortskämd med kramar och kärlek. 
 
En sak ska du veta, hade aldrig gjort detta om jag kände att vi kunde lösa detta på något annat sätt. men nu måste din bror få bli hel och det måste vara prio nummer ett just nu. Skulle du vara där nere skulle du säkert känna av din mamma och pappas oro över brorsan, då har du det bättre hos mormor min fina lilla prinsessa. Men vi ses när brorsan klarat den första jobbiga kampen uppe på intensiven. Sen ska vi tillsammans som en familj vara vid brorsans sida och hjälpa honom att bli stark igen. Det smärtar i mig, men jag vet att detta är för allas bästa. Vi älskar dig så
 
 
 
 

Bra eller Anus?

Idag har vi testat att bygga upp en liten ministudio här hemma, vart helt ok. Men måste fortsätta att öva på ljussättning och läsa på mera om kameran och alla dessa inställningar som finns. Vad tycker ni? Känner ni att det kanske blivit för mycket fotograferings snack nu? Ska försöka att bättra mig och skriva om annat oxå, men just nu andas jag fotografering och tänker genom linsen.
 
 
 
 

Mamarazzi

Har länge velat byta namn på bloggen och bli en domän, igår fick jag insperation från mässan där jag hittade en bok om barnfotografering vid namn Mamarazzi, hur klockrent skulle det namnet inte vara? men såklart var det namnet upptaget. Så nu ska jag försöka att fundera ut ett annat namn, eller tycker ni att jag ska behålla varathjartegull som namn?
 
 
 
Hur som helst så önskar jag mig  boken i julklapp, fast vi ska ju inte fira jul iår så får kanske bli till min födelsedag istället. Verkar vara en superbra bok med bra tips på hur man fotar allt från bebisar till tonåringar.  Visseligen var det skriven på engelska, men borde inte vara några större problem att förstå sig på.

Vad har vi gjort för att förtjäna er?

 

Summering av fotomässan

Mässan idag var lite av en besvikelse, var inte riktigt fullt så bra som jag tänkt mig. Trodde det skulle vara mer motiv att fota, alltså mer pröva på fotograferering om ni hajjar hur jag menar. Men ett plus var ljuskursen jag tog och sen så var det en bröllopsfotograf som hade en föreläsning som gav superbra tips. Lärt mig lite nytt som jag imorgon ska öva på. Robin jobbar endast frukost imorgon så då har vi en massa tid att gå igenom och öva på varann och barnen. Träffade Bingo Rimer idag och han var supertrevlig, blev nog lite starstruckt både jag Robin och Mimmi, men snacka om charmig och lättsam kille.
 
Vill tacka min snälla mamma som passade barnen så att vi fick komma iväg och tänka på annat för en stund. Behövdes även om mässan inte levde upp till mina/våra förväntningar så var det skönt att bara få komma ifrån alla måsten och fly tankarna en stund.
 
 

Så sant

Lite stressad så här på morgonen när vi ska iväg, vilket jag alltid blir när vi har tid att passa. Så Robin stannade upp mig i hallen för att ge mig en kram, jag min stressklump sa - Nej jag har inte tid jag är stressad, vi har bråttom!!  Då svarar Robin så klokt,  - Älskling, man har alltid tid för kärlek.

Klump i magen beslut

Igår fick vi jätte jobbiga nyheter, medans Leo kommer att ligger på intensiven så får endast en förälder vara därinne pga att Wilja inte får följa med in. En förälder måste alltså passa Wilja medans den andra är inne hos Leo. Tanken av att inte kunna stöttta varandra under biva perioden känns ohanterbart, vi behöver varandra och Leo behöver oss. Ska Wilja med så innebär detta att jag och Robin måste avlösa varann med att sitta inne hos Leo, så första gången han vaknar upp så kan alltså bara en vara med. Detta går inte så nu har vi funderat och funderat och kommit fram till en jobbig men nödvändig lösning. Min mamma får ta Wilja dagen då vi åker ner till Skåne och komma till Lund när Leo hamnar på avdelningen. Tungt beslut, men nödvändigt.
 
 
 
 
 
 

The terrible twos

Vad händer med min son?! han har blivit ett litet minimonster, trotsar och skriker till den grad att man funderar på att stänga in sig på toaletten. Jag får inget gjort när han sätter igång! han vill endast göra allt han inte får. Han är helt annorlunda när man är fler runt honom, men så fort jag blir själv så blir han så sjukt krävande och bara skriker och gnäller över ALLT!! vet varken in eller ut snart. Försöker at avleda honom med roliga lekar, men det vill inte funka. Inget är roligt förrutom det han inte får. han kan även göra sig själv illa genom att slå/trycka huvudet emot saker, han låtsas även göra sig illa, och skirker aj aj aj utan någon anledning alls. Känner han av min stress och oro i kroppen inför allt som ska komma? Visar aldrig att jag mår dåligt.
 
Nu har syrran börjat vara mindre skrikig, men istället har då Leo blivit super trotsig. Att lägga Leo på kvällarna har oxå blivit en utmaning i sig, han somnar inte förrens super sent och vi känner oss misslyckade som föräldrar som inte kan få honom till ro innan 21:30 om vi har tur. Ibland vilar han på dagen i ca en timme, och ibland inte alls. Hur kan han orka vara upe så länge när han går upp runt 07:30? Har ingen ork till något längre, och känner mig allmänt trött och ledsen. Känns som att ingen förstår hur han är när jag är själv med honom, han är en ängel när det är folk runtom. Känner mig som en misslyckad mamma just nu.
 
 
 
 
 

Trevligt bemötande

Var inne på banken idag och skulle se vad som blivit fel på mitt bankomatkort som fått fnatt och inte vill fungera i affärerna. I bankomaten så står det tekniskt fel, någon som haft samma problem? Hur som helst så gick jag in till handelsbanken för att få svar på varför det blivit såhär, samt fixa min internetbank.
 
Svara på varför kortet krånglade kunde han inte, sen när jag frågade om han kunde fixa min internetbank så frågade han om vi inte kunde ta det vid ett annat tillfälle. Tror att jag blev så paff först så att jag bara godkände det. Men nu efteråt tycker jag att det var ett väldigt konstigt bemötande, och inser att jag borde ha frågasatt varför!! var ingen kö eller nått, inte för att det borde ha spelat någon roll heller. Och vad blir det för skilnad vilken dag jag kommer? dom är väll där för att hjälpa mig som kund?Måste verkligen fixa med min internetbank nu när vi ska till Lund. 
 
Sen var vi och fikade på Jannis, och inser att det är ett rån att fika där. 18 kr för en burkcola. Jösses, men trevliga är dom iallfall, så lite plus i kanten för det.

Den jobbiga delen som förälder

Idag har jag och Mimmi varit ute och fotat, eller snarare försökt att fota. Leo var motivet vi skulle försöka att få på bild, men det är lättare sagt än gjort vill jag lova! för det första så är han svår att roa och sitta still vet han inte vad det är, han vill göra allt han inte får, och kameran avskyr han. Så det var bara att ge upp då humöret även det inte var på topp.
 
Det är Sånna här stunder som jag tycker är mindre roliga med mamma livet, stunder då han inte bara kan leka som andra barn, utan han ska alltid försöka rymma och alltid trotsa. Lekparker roar inte Leo för fem öre. Leo gillar numera att gå i stentrappor, måla på väggarna, klättra upp på toan, rota i kyl & frys, göra volter i soffan, samt gräva i kattlådan Så nu måste vi låsa toadörren här hemma och ha grinden låst intill köket. Önskar att trotsen snart är slut. För nu är han riktigt jobbig! jag älskar min son, men även en mamma kan ha dåliga dagar då man faktiskt kan få tycka att ens barn är lite av en böld i arslet. 
 
 
 
 
 
 

Nytt datum

 
Nu har vi fått datumet för Leos operation, så denna dag känns både bra och tung. Vemodigt kanske är rätt ord? Vi åker ner den 2:a eller den 3:e December och Leos operation blir av den 5:e December. Vi ska prata igenom jag och Robin om vilket datum som passar oss bäst att resa på, åker vi den 2:a så har vi en dag att ladda upp innan alla undersökningar ska ske, då hinner vi landa en dag. Annars blir det undersökningar nästan på direkten när vi kommer fram på morgonen, vi kommer att ta ett natttåg ner till Lund då vi känner att det blir smidigaste med två småbarn. 
 
Nu har jag fått hem en liten rolig rekvesita till mina barnfotograferingar. Hoppas det blir så bra som jag tänkt mig, ska testa med Leo & Wilja imorgon och se hur det blir. Men borde bli jätte fint! Får testa mig fram utan min reflexskärm imorgon då jag lånat ut den. Men annars så finns det ju fler dagar att öva på! 
 

Fotomässan 2012

På fredag är det fotomässan och jag längtar som en galning, ska försöka lokalisera en barnvakt, sen är allt klappat och klart. Planen är att jag ska ta en fotokurs och kolla in olika utställare som kommer att ge tips och ideer. Anteckingsblock måste införskaffas inför mässan, så jag kan skriva upp allt jag lär mig. Som jag längtar!! Fler foto intresserade som ska dit? Vad med mässan lockar er mest? Det som lockar mig mest är Nikon school intro, och ljuskursen med David Bicho.
 
 
 
 

Dagens favoriter

Idag tog vi oss en tur ut i höstrusket, så trist nu när alla färgglada löv är borta och allt börjar bli mörkt och trist. Tur att man har en fin familj man kan fota då bristen på vackra färger från naturen är borta, men lyckades hitta  några få kämpar ute i naturen som fortfarade hängde sig kvar innan vinterns kalla dagar. Är inte så mycket för att fota natur utan föredrar att fota människor. Men bjuder på ett par favoriter från idag.
 
 
 

Testa utomhus

Ännu lite fix i bloggen har gjorts, bytt ut två bilder på Leo samt ändrat om och förkortat texten i spalten. Ikväll blir vi nog helt klara. Så som han har lagt ner tid på detta min fina älskling. Jag och min svägerska hade ganska lika bloggar så nu känns det som att jag har en egen prägel på min blogg. Idag ska vi ut och fota med barnen och testa den nya kameran utomhus. Visar er resultatet när vi kommer hem

Rise and shine

Idag känner man att man lever! seg är bara förnamnet efter en trevlig tjejkväll igår. Inte speciellt bakis, men trött och hungrig. Det får nog bli en onlinepizza på det här! och jag som lovat mig själv att inte beställa mer pizza denna månad, men kylskåpet ekar och likaså magen. Till Leo får det bli en burkmat, då hans lattemorsa inte orkar laga mat idag. Och pizza är bland det äckligaste han vet, tänk vad bra om mamma oxå tyckte det. Så dagens jobbigaste uppgift blir att bestämma vilken pizza jag ska beställa.
 
 
 
 
 
          

Godmorgon folket

Vaknde idag av en busig liten kille som hade sovit till halvtio på morgonen. Den tackar mamma för då det var länge sen hon fick sova ut så länge när pappan jobbar frulle. Bästa tillfället att fota min lilla grabb är faktiskt när han är relativt nyvaken, då är han bustrollet nummer ett och bjuder på dom tokigaste minerna han bara kan. På bilden här nedan kan man ju tro att han är arg, men nej då, han bara busar. Och testa nya miner är ju skitroligt!
 
Så vad händer idag då? Jo idag ska jag bege mig ut med barnen, vilket var länge sedan då jag inte velat riskera att barnen ska bli smittade med basilusker nära inpå operationen. Men idag måste jag ner och köpa välling, mat och våtservetter. Samt lite cider tll kvällen då jag ska på tjejmiddag med en bunt damer, men blir nog väldans lungt då jag så lätt får huvudvärk när jag dricker. Jag tar det alltid super lungt men ändå kan jag få migrän attacker från helvetet. Skulle vilja hitta någon söt topp oxå, så det blir nog en tur när vi gjort oss iordning.
 
 
 

Svar på frågan från Hanna

Jag älskar dina bilder! Så fina! Hur får du de så ljusa? Har själv en Nikon systemkamera, inte samma modell dock. Är det nån speciell inställning? Tack! Älskar er blogg förresten!
 
Tusen tack Hanna.
Detta är hur jag har gjort för att ställa in ett bra ljus, sen beror det mycket på allt runt om oxå. Finns en massa inställningar och allt ska ju synka bra med varandra och miljön runt om. Funkar inte detta på din kamera så ger jag tipset som jag skrev om i tidigare inlägg om att läsa på om din kamera, och öva dig fram för att hitta rätt, kan ta sin tid, men det är värt det när man väl lyckas. Lycka till
 
  • Slå på din kamera och sätt på liveview (om du har det?)
  • Håll in knappen WB
  • Du ska det dyka upp en spalt på sidan av skärmen
  • Tryck antingen upp eller ned på knappen brevid skärmen för att få den ljusstyrka du vill ha.
 
 
 
 

Lek med vatten

Idag har jag och Mimmi lek lite. Man kan ha roligt med vatten och en kamera. Titta vad häftiga bilder man kan få till. Allt du behöver för att få till detta är en färgad bunke ett mörktrum och en kamera, och såklart vatten.
 
 
 

Stämmer in lite för mycket

Den som är född i Vädurens tecken är ivrig och energisk. Väduren styrs av planeten Mars, vilket brukar resultera i handlingskraft och tävlingsinstinkt. Väduren vill gärna vara först, utmana, besegra och starta nya projekt. Äventyr och djärva utmaningar lockar. Tecknet förknippas med viljestyrka och kämpaglöd. Planeten Mars inflytande över Väduren kan yttra sig i form av hett temperament och kort stubin. Tålamodet är kanske inte det allra bästa. Väduren är ivrig och spontan, rak och snabb. 

I relationer och samarbete kan den utåtriktade och frimodiga Väduren ibland upplevas som styrande. Många som är präglade av detta eldtecken är ledarnaturer. En vital och tydlig personlighet som passar bra i självständiga eller ledande roller. Som vän är Väduren ärlig, uppriktig och lojal. En pålitlig person som menar vad hon säger! En frisk fläkt i vardagen. 

Impulsivitet och rastlöshet hör tecknet till. Väduren behöver omväxling och stimulans för att inte bli uttråkad. Ett energiknippe som med sin entusiasm och kreativitet är duktig på att inspirera andra. En modig handlingsmänniska, fylld med energi och nya planer för framtiden. 

Den som är präglad av Vädurens tecken brukar få ett omväxlande och spännande liv. En intensiv vardag fylld med djärva projekt och utmaningar. Att vänta, är inte Vädurens melodi. Tävlingsinstinkten ger sig tillkänna på många områden. Upprepningar, är något som kan göra Väduren uttråkad. Däremot lockar spänning, högt tempo och nya utmaningar!
 
 

Foto tips nr 2

Läs bruksanvisningen som följer med kameran. Hur trist som helst kan det tyckas, men när du kan använda dig av informationen och se skillnaden som uppstår i fotona när du lär känna din kamera så är det värt all läsning och det blir plötsligt roligt.
 
Ett tips är att ladda upp batteriet först, då det är smart att sitta med kameran under tiden du läser för då kan du testa dig fram. Jag var tillex inte nöjd med ljuset i mina bilder först, satt och nästan slet av mig håret här hemma i ren frustration innan jag hade börjat läsa. Det var då jag bestämde mig för att läsa bruksanvisningen och efter en kvarts läsning och lite övning så fick jag till det.
 
Är du intresserad av foto så borde detta vara A och O. Så mitt andra tips i min lilla "fotoskola" är att läsa bruksanvisningen. Idag har jag lärt mig att få bättre ljus och imorgon ska jag öva på bättre skärpa då jag  tycker att det inte vart någe vidare bra skärpa i bilderna jag tog idag. Ge mig gärna ris som ros, älskar att höra vad jag kan förbättra, samt mina styrkor. Som jag sagt tidigare -Kritik behöver ju inte vara en dålig sak, utan det beror på hur man använder den.
 
 

Konsten att kunna trolla

Vi har fortfarande inte fått till ljuset i den nya kameran, provat alla möjliga inställningar som brukar bli bra, men det blir fortfarande antingen för blått, gult eller för blaskigt ljus på bilderna. Men bara att fortsätta och träna, tur att jag har Photoshop och kan trolla lite där, min räddande ängel just nu. Måste ta mig ut någon dag och testa hur det blir utomhus i naturligt ljus. Kanske får fota innomhus med min gamla och utomhus med min nya. Bjuder på en bild tagen med den nya, dock har jag trollat på Photoshop med ljuset. Någon som fotar med nikon och kan ge mig tips för att få ljusa & skarpa bilder? 
 
 
 

Blodig mardröm

Idag höll Leo på att skrämma slag på sin stackars mamma. Stod och diskade då jag hörde att Leo ramlade ute i hallen, tänkte inte så mycket på det då han ramlar jämt och ständigt, han brukar gnälla lite och sen resa sig upp för att leka, så jag sköljde av tallriken jag höll på med för att sen skynda mig ut till Leo.
 
När jag tar tag i Leo ser jag att hela han är blodig, har svårt för blod och speciellt när blodet kommer från mitt barn, har bara hänt en gång tidigare, men inte så här mycket. I panik famlar jag tag i telefonen och ringer Robin i panik om att han måste komma hem då jag känner att jag inte kan hantera situationen. Men han har ingen möjlighet att komma ifrån, så jag ber han ringa Leos farmor som bor fem min härifrån. När vi lagt på försöker jag att lokalisera vart blodet kommer ifrån och se om det gått hål någonstans, men han verkar hel. Andades ut i samband med han han lugnade ner sig, och blodet slutade att rinna. Eftersom Leo äter blodförtunnande så blöder han lättare, så det förklarar nog blodet som nu ligger lite här och var.
 
Nu har han fått ätit yougurt vilket han svepte med god aptit, sen har han fått bada av sig allt blod, så nu ser han inte ut som Stephen Kings karaktär Carrie längre. Fy för att barn ska ramla och slå sig.

Min lilla Nicke

Som dom flesta, ja alla gissade på så var det en ny kamera som Robin hade beställt till oss i julklapp. Igår kom den hem min fina "lilla" Nikon D7000, vilken skillnad på kvalitet måste jag säga, bara att hålla i den är en helt annan sak. Denna är mer rubust och man känner att det är en bra kamera bara av att hålla i den. Jag är kär!!
 
Ja Robin hade rätt som vanligt, och jag som har envisats med att behålla våran gamla, vilket jag oxå kommer att göra tills jag lärt mig den nya. Ännu går det inge vidare att fota med den nya då det är många nya funktioner på den som jag måste lära mig. Främst måste jag få till rätt ljusinställningar. Så fort tiden finns så blir det övning som gäller! Nu måste jag laga mat till Leo som inte är på det bästa humöret. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad ska man nu hitta på?

Håller för fullt på att ändra om i bloggen, och så fort Robin får tid över igen så kommer vi nog bli helt klara, det som ska fixas är en annan stil i spalten, samt så funderar vi på att göra om spalterna till flikar. Ska kolla runt lite och få inspiration. Vill ha en tydlig och stilren blogg där det är lätt att hitta det man vill. 
 
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på förrutom att jag måste städa upp röran som befinner sig här hemma, sen blir det att leka lite med barnen. Ska försöka mig på att fota Leo vilket inte alltid är så lätt, han är svår att fota när han flänger runt som en duracellkanin här hemma. Men skam den som ger sig, vill skriva ut foton snart igen så behöver ju bilder på Leo, helst utan fladder. 
 
 

Liten gissningslek sådär på förmiddagen

Vaknade en morgon för att par dagar sen på ett väldigt bra sätt, märkte att det var något finurligt över Robin då han gick runt och log som jokern själv. Han kan ju inte direkt hålla något hemligt för mig utan tog väll några sekunder tills jag fick ur honom vad det roliga var. Jag blev ju såklart så glad jag att flög i luften!! Och helt plötsligt så gick jag runt med samma löjliga leende på läpparna följande dagarna. Vad var det han sa som gjorde mig så här lycklig?! Någon som vågar gissa? Och till er som vet får "gissa" utan att avslöja det rätta svarat.
 
 
A: Jag har bokat in en resa till din födelsedag
 
B: Jag har bokat in kyrkan i sommar
 
C: Jag har köpt en ny kamera till dig/oss
 
D: Miller flyttar hem
 
 
 

Snyggt va?

Å snart är bloggen helt efter mitt tycke, lite mer pill med flikar mm som skall göras. Jag är så nöjd och jag tycker att bloggen ser riktigt proffsig ut nu. Undrar lite om vad ni tycker om texten i spalten på sidan! är det för mycket text? vill ändå att det ska framgå om varför jag bloggar, och tycker att det är en bra sammanfattning. Men kan tycka att det kanske är för mycket med den texten. Någon som tagit sin tid att läst igenom den? Ska uppdatera min profilbild idag med en rykande färsk. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen på med ansiktet, sen ska jag ut och fota med älsklingen och barnen, kanske möta upp Denise och Heddan oxå, så det blir en mys dag med andra ord!!

Nya bilder i headern

Tyckte att det var dags för en uppdatering i headern. Nu vart det mycket ljusare och finare tycker jag. Lite mer pill som ska fixas med designen, men får vänta tills Robin känner sig manad då det är han som gör att arbete medans jag sitter och pekar. Är helt lost när det kommer till Photoshop. Men visst vart det fint?
 
Nu har huvudvärken satt sig i mitt barma huvud igen, ber till högre makter att jag slipper migrän denna gången. Men antagligen har jag inte denna turen, dags att knapra tabletter och stänga av datorn.
 
 
 

När Elmo chockade oss alla

Fick en liten chock idag när jag kollade in Aftonbladet.se och det visade sig att Leos favorit karaktär i sesame street Elmo, inte bara är en homosexuell mörkhyad man i femtioårs åldern, utan dessutom anklagad för att vara en snuskig sådan. Han har blivit anklagad för att utnyttja en 16 årig kille. Efter ha läst artikeln så tror jag faktiskt att han är oskyldig, så vi kommer att fortsätta att titta på Elmo här hemma, och Elmo står fortfarande på listan över saker som ska med till Lund. Elmo vi älskar dig <3
 
 

Utvecklings samtal med mig själv

Blev lite full i skratt när jag satt och kollade igenom bilder som jag tog för några månader sen, då tyckte jag dom var superfina, medans jag nu skulle skämmas för att lägga upp dom. Man ser saker nu som man förrut inte tänkte på. Så övning ger ju verkligen färdighet, dessutom så kommer jag säkert sitta och skratta åt bilderna jag tar idag om något år! men det är just detta som är så roligt med fotografering, du blir ju aldrig färdiglärd, utan du kan alltid utvecklas vidare..
 
Detta är det jag brinner för och vill jobba med i framtiden, jag har hittat mitt grej som jag så länge letat efter. Trivs bakom kameran. Att operationen blev framflyttad har inte bara blivit en negativ grej, utan detta gör ju så att jag kan åka på fotomässan med Mimmi & Robin. Ska bli sjukt roligt! ska försöka att hitta barnvakt till barnen, då planerna är att ta kurser när vi är där inne. Är det fler som ska åka? och vad lockar er mest inne på mässan?
 
 
 
 
 
 
 

Wilja 4 månader

Idag blir våran lilla Wilja 4 månader, och imorgon ska hon få sin första smakportion. Tiden går lite väl fort ibland, tänkte uppdatera här lite varje månad om hennes utveckling. Mest för våran egen skull, man gömmer så lätt bort annars.

Hon kan skrika mest hela dagarna. Sover bra på nätterna. Har problem med magen. Hon har hittat sina händer. Hon ler mer och mer. Hon älskar pussar och gos. Provar sin röst mer och mer. Hon älskar att kolla på tv, vilket är det ända som hjälper när hon är ledsen. Hon har storlek 2 i blöjor, men ska strax få börja med treorna. Hon har storlek 62 i kläder. Hon har världens finaste ögon.Hon har väldigt stora öron som jag hoppas att hon växer i snart. Mamma & Pappas lilla dumbo som du stulit våra hjärtan, vi som trodde det inte kunde rymmas mer kärlek i dom, ack så fel vi hade! Tänk att ett litet "misstag" kunde bli så perfekt, du var den sista pusselbiten i vårat pussel. 

 

  

 

Uppskjuten TCPC

Lite nere idag, Leos operation kommer att bli framskjuten i minst 3 veckor pga att han fortfarande är lite snorig och hostar. Dr Sune är petnoga med att han inte får ha minsta lilla bakterie i kroppen, vilket såklart är en bra sak!! Men superjobbigt att behöva gå och vänta ännnu längre, och ha magont i ca en månad extra. Fan att han skulle bli sjuk. Så nu måste vi bli mer noga, inga besök hos vänner eller in i affärer i onödan. Jobbigt att leva som eremiter men det är för Leos skull, så hoppas att folk har överseende med detta. Och till vänner och bekanta, ni får inte komma på besök om ni är snoriga eller nyligen varit sjuka! Ni måste sprita händerna vid kontakt med Leo! räcker med att ni nyser eller hostar i närheten av Leo för att han ska bli sjuk. Superviktigt och kan inte sägas för många gånger. Och stort tack till våra vänner/familj som står ut med att vi är tråkiga familjen ett tag till. 
 
 
 
 
 
 

Kimberly G

Min största idol inom fotografering är Kimberly G. Hon tar fantastiska bebisbilder, helt fantastisk duktig tjej, skulle jag någon dag bli hälften så duktig så skulle jag vara stolt. Ja hon är min största idol och insperationskälla inom fotografering. Kolla in bilden här nedan som hon tagit, helt fantastisk.
 
 

 

 

Smart ide för fula dörrar

Eftersom jag hatar våra fula dörrar från 60 talet så har jag kommit på en smart plan, tänkte inte berätta om vad jag ska göra ännu, utan det får ni se när jag ordnat lite först!! kommer att bli as coolt. En ledtråd är skola! Någon som kan komma på min ide? 

Talang i litet format

Hur blir man en bullmamma?

Något som jag som småbarnsförälder upplever allt för sällan är en lugn stund för sig själv, skriker inte den ena är det den andra. Och sover den ena så är den andra garanterat vaken och offtast inte på det bästa humöret. Skuldkänslor av att inte räcka till finns ständigt. Nu har jag "bara" två barn och avundas inte dom som har fler småbarn! Jag känner mig vissa (dom flesta) dagar som en usel och tråkig mamma, är dålig på att leka med bilar och hinner inte med att vara den perfekta bebis mamman som Wilja behöver, en bebis behöver närhet och övning vilket jag har svårt att tillförse henne. Får sjukt ont av bärsele och kan inte heller ha henne klängandes på mig ständigt då Leo vill ha sina vilopauser på mamma när det blir jobbigt. Det vill jag inte ta bort för honom, han kommer först när det kommer till det. 
 
Leo behöver kramar, uppmuntran och stimulans och även där failar jag nog ganska stort. Försöker att få tiden till att leka lite kurragömma och busa med bilarna, men blir ju inte så långa stunder då Wilja blir ledsen så fort jag inte är vid henne. Lägger jag henne i babygymmet och kollar bort en stund är Leo där han "klappar" henne bestämt på pannan, fast han vet att det är aj aj. Nu sover bägge barnen och vad gör jag då? Jo jag bloggar, tvättar, städar, passar på att gå på toaletten, (vilket jag ska medela är en lyx nu för tiden).
 
Då kan jag minsann hinna med allt på samma gång. Hur gör man som mamma för att slippa detta dåliga samvete? och hur får man vardagen att gå ihop med två småbarn hemma? Dagis känns som en väldigt bra ide sen när Leo återhämtat sig från operationen. Tror att det är något som både han och jag behöver, då kan jag få chansen att komma närme Wilja oxå, och ge henne den tid och närhet som hon behöver. Hur blir man en bullmamma? maten på bordet när gubben kommer hem, rent hem och glada barn. Finns sånna på riktigt kan jag undra ibland!