Lungt Nyårs firande!!

Detta nyår firar vi hemma i lugnets vrå, jag har ont i benet och kan knappt röra mig och Miller är totalt livrädd för smällare och raketer, så vi tyckte det var skönast att stanna hemma denna nyårsafton. Vi har Robert på besök och just nu sitter vi och spelar Bully. Vi har käkat gott och strax är det dags för tårta och intag av kaffe. Får se om jag orkar hålla mig vaken till tolv slaget.

Idag har vi städat ut julen med allt vad det innebär, Denna gången la jag alla julsaker i en och samma låda så att inget av det försvinner till nästa år. Kändes lite sorgligt att ta bort julstjärnorna och alla julsaker till en början, men nu när allt är klart så känner jag mig bara lättad. Nu känner jag verkligen att Leo kan få komma ut..

Iam ready For You


//Leos mamma


vecka 40

Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!// Leos Mamma

Oj oj vilken dag

Ja som jag skrev i förra inlägget så fanns det en misstanke om att vattnet hade börjat sippra ut.
Första besöket idag hos fostermedicin gick utmärkt, dom kunde konstatera att huvudet låg långt ner och att han väger 3300 g. Läkaren trodde med största sannolikhet att jag inte ska behöva gå över tiden utan att han tror att lill killen kommer att komma inom sin tid.


Efter FM  blev vi skickade till en Barnmorska där vi berättade om "vattnet" som sipprat ut på morgonen, men som vid detta laget hade slutat tvärt. Hon skickade genast upp oss till Förlossningen där jag fick en CTG kurva fast spänd på magen, trots att jag inte haft några värkar. Låg där inne i rummet i ca 20 min och lyssnade på Leos hjärtslag. Sen fick jag lämna kiss prov och sedan blev det dags för en Gynundersökning, detta var första gången i mitt liv då jag faktiskt tyckte att gyn undersökningen gjorde ont!!. Var tydligen något jag läckte men det var inte fostervatten utan något som hette Segment?? Tydligen vanligt så här i slutet. Att det hette Segment är en gissning från mitt håll då jag inte kommer ihåg exakta ordet, men tror att det var segment!

Var så trött efter att knappt fått någon sömn under natten, och sedan suttit på sjukhuset i vad som kändes som en evighet! Så vi åkte till Länna och käkade lite pizza, efter maten vart jag lite piggare och vi tog oss en liten snabb titt inne på Hemtex, Rusta, och sedan Babyland. Köpte bla ett nytt skötunderlägg med Pingu på till Leo då jag inte gillade den jag köpte tidigare på Ikea.


//Leos mamma
Vattnet som gick?

Vaknade kl 5:30 av att det rinner vatten? längst benet. Inte mycket men tillräckilgt för att få mig att reagera, Väcker Robin och säger att jag tror att vattnet går. Jag går in på toaletten och torkar och kollar in färgen men det är som en genomskinlig vätska utan någon markant doft. Vad är nu detta?

Tänker nu mest på att samla krafter till förlossningen om det nu är vattnet som gått. Så vi går och lägger oss igen, Jag tror jag ligger vaken i ett par timmar och planerar vad och hur jag ska göra om värkarna sätter igång, men inget händer! Tillslut somnar jag om.

Snart ska vi åka in till KS så vi ska prata med dom och se vad dom har att säga! Undrar hur denna dagen slutar :)

//Leos mammaHär är lite info jag lyckades hitta på nätet 


Vattnet går
Ett tecken på att förlossningen är omedelbart förestående är att fosterhinnorna som omger barnet i livmodern brister och fostervätskan rinner ut. Detta kallas att ”vattnet går”.
Ibland kan fostervattnet hålla på att läcka ut under flerqa dagar men eftersom livmodern ständigt ersätter den förlorade vätskan minskar inte volymen märkbart.
Andra gånger kan fostervattnet komma forsande i vad som förefaller vara rena översvämmningen. Om vattnet går på det viset är barnets huvud förmodligen inte fixerat och då bör du lägga dig ner omedelbart och sedan ringa till förlossningen för att få råd om hur du ska göra.

En sådan karl !!

När jag rensade min garderob hittade jag en peruk som har legat där helt orörd, ÅÅ då kom Natalie på en rolig ide. Vi tvingar Robin att bli transa för en kväll.

ENYOY!!!


När man inte kan låta bli

Kunde inte låta bli att beställa hem dessa godingar från HM
KS imorgon.

Smärtan i benet har avtagit och jag kan gå normalt igen, känner av det litegrann, men absolut inte så mycket som igår! Idag har det inte hänt mycket alls, förutom att Millers fina overall som vi beställt har kommit. Den var på snudden på för liten men den funkar! Huvudsaken är att den håller värmen nu när det är så kallt ute! Börjar att tycka att det ska bli jobbigt att lämna bort honom i en hel vecka när vi ska in och bo på BB, vill inte att han ska tro vi övergivit honom, och saknaden kommer att vara enorm!! Kommer kanske ha annat att tänka på men en och en annan tanke kommer att gå till Miller. Men han kommer att få det bra ute på Landet hos mamma där kan han springa löst och busa med Tilda och Isa.

Blir så glad varje dag när går in och kollar statistiken och ser att jag har trogna läsare, ännu gladare blir jag när ni lämnar kommentarer och ger mig råd och tips! Har ni några frågor till mig /oss eller önskemål om vad jag kan skriva om eller vad jag borde förbättra skulle det vara roligt.

Imorgon är det som sagt dags för ett besök på KS på Fostermedicin, vilket ska bli spännande.. Brukar bli väldigt trött efter besöken men ska försöka att uppdatera på kvällen och berätta hur allt gått. Kanske slänger upp lite bilder då oxå..

//Leos mamma


Mini shopping med smärta

Var nere en snabbis idag på centrum och kollade in om det fanns något skoj, hittade två pocket böker som jag tänkte ha med mig på BB, sedan hittade vi jätte fina handukar för halva priset inne på Hemtex som vi köpte för presentkorten vi fick av Robins mormor och morfar. Hittade även ett mobilt bredband som man endast betalar för X antal dagar man använder det, laddade på det med en vecka så att vi kan blogga från BB sen när Leo kommit.

Efter att vi gått runt ett tag på stan så börjar det värka mer och mer i ena benet, det lixom strålar smärta som gör det svårt att gå. Antar att det är foglossning? Så vi vart tvungna att ringa efter Robins morfar som var snäll och hämtade upp oss så att vi kunde ta oss hem.

Det onda sitter fortfarande kvar och gör det lite jobbigt för mig att röra mig, hoppas det går över snart! Man känner sig lite handikappad när man knappt kan ta sig ur soffan själv.

På Torsdag ska vi in till Fostermedicin för sista kontrollen innan Leo kommer. Ska bli spännande och se hur han vuxit till sig där inne och om allt ser bra ut!


//Leos mammaSiffran Tio skrämmande nära

Vaknade sent idag och är fortfarande trött, skulle behöva gå i Ide tills bebis kommer. Låter fortfarande som Janis joplin och har ont i halsen, men ska göra ett försök att ta mig ner på stan och möta upp Annika som slutar tidigt idag. Kolla in mellandagsrean och se om jag hittar lite kläder till Leo och kanske ta en fika.

Nu är det bara TIO dagar kvar innan Leo är beräknad, känns skrämmande och är hur spännande som helst på samma gång. Börjat bli lite nervös inför förlossningen och över hur ont det kommer att göra? Ja ut måste han så man har ju inte mycket till val.

//Leos mamma

Varning för Äckligt inlägg!!!

Inatt hade jag värsta energin och stor rensade och städade den stora garderoben. Vart super fint och känns verkligen befriande att ha det avklarat! Robin säger att han längtar tills den gamla Natalie kommer tillbaks, Just nu är jag nog lite krävande och måste ha allt gjort på en gång. Blivit en liten Diktator :) Fast jag gillar mitt nya jag, nu blir saker verkligen gjorda. Saker som man annars skulle skjuta upp, saker man annars skulle vilja ha gjort men säga vi tar det sen.. 

Nöjd och belåten gck jag upp strax innan sju i morse, trots att jag la mig kl 4:00, och tänkte fortsätta leta saker jag kan pyssla med! till min förvåning märker jag nu att mitt halsonda är tillbaks ännu en gång. Går upp värmer på lite te med honung men det blir inte många klunkar av den koppen förrens jag lägger värsta Kaskad spyan mitt i vardagsrummet och över hela magen. Jahopp tänker jag när jag står där med magen i vädret och en spya som sträcker sig en meter över mitt vardgasrums golv, städar upp och går snällt och lägger mig igen.. Kanske är min kropp som säger ifrån att jag håller igång för mycket?? Har ingen feber och endast halsont och lite snuvig så vad kan detta ha berott på?? Magmunnen som är svag kanske ?

Funderar på att gå ner på stan och köpa mig lite glass på konsum för att mildra mitt halsonda.
//Leos mamma


Loppis i vardagrummet

På eftermiddagen var vi på middag hos Robins mormor och morfar, dom bjöd på något som heter Hermanssons gratäng vilket var jätte gott, till efterrätt fick vi choklad pudding med grädde vilket jag tryckte i mig med stor belåtenhet! Inte så offta man blir bortskämd med middag på en söndag så det uppskattades mycket.

När vi kom hem så fortsatte jag med min utrensing av prylar och skapade en loppis i mitt vardagsrum, Robins mamma och syster hittade lite fynd. Resten har nu hamnat i kartonger som jag ska försöka att få ner till möbelföreningen och klädförmedlingen, blev även en kartong med sällskaps spel som ska ner till leksaks förmedlingen. Håller i skrivande stund på att göra ordning min stora garderob, tänkte att den skulle bli Leos klädkammare. Jobbigt att hålla på non stop med denna jätte mage, så jag tar lite pauser ibland. Men jag älskar när man börjat att se resultat!!

Nu är det bara 11 dagar kvar och vi har idag gått ut med en liten gissnings lek på facebook. NÄR KOMMER LEO UT? 

December!

27e

28e

29e

30e

31a

 

Januari!

1a - Ronny

2a

3e - Carina

4e - Leos Farmor, Camilla

5e - Leos pappa

6e - Leos mamma , Madde, Leos Farfar

7e - Therese

8e - Robert

9e - Sofie

10e

11e - Leos Morfar

12e

13e

14e

15e

                                                                               16e- Jocke


//Leos mamma

Lite förverkar...

Inatt vaknade jag av att jag hade ont i magen, även drömmarna handlade om magsmärta så jag gick upp och hämtade min mobil för att se om det var regelbundna värkar, men jag lyckades somna om ganska snabbt och vaknade på morgonen utan magont. Jag som hade lite förhoppningar om att det var på G.

Igår kväll var vi på Bio och såg Änglagård 3 och i mitten av filmen fick jag så pass ont i magen att jag nästan övervägde att lämna salongen, men det var så mycket folk så jag ville inte krångla mig ut med min stora mage mitt under filmen, så jag satt snällt kvar!! Men även dom förverkarna släppte efter ett tag. För mig får han gärna komma ut snart!!//Leos mamma

Vecka 39

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem


En riktigt bra Jul

Blivit lite krasslig IGEN. Var efter uppesittar kvällen som det halsonda och ömma i kroppen kom tillbaks. Ingen feber men känner mig lite hängig efter Julen. Men har verkligen haft en toppen Jul med massa fina presenter, underbar familj och det bästa av allt GOOOOD MAAAAAT! Känner mig riktigt bortskämd efter denna julafton, blev överöst med fina julklappar från både Min familj och Robins. Fick en massa bra och fina presenter!! och jag gillade verkligen allt.

Julen firades först hos Robins familj där vi kollade på Kalle, fikade och öppnade våra presenter. Vid fem tiden hämtade sedan pappa oss och vi begav oss till Valsjö. Där åt vi god jul mat och myste hela kvällen. Spelade även Alias på kvällen efter julklapps öppningen och jag tror inte jag har skrattat så mycket på länge.

//Leos mamma

Julstress Julstress & lite mer stress

Fullspäckat schema dagen innan julafton. Börjat min dag med ett Mvc besök som gick utmärkt, allt flyter på som det ska och jag följer kurvan. Efter Mvc blev det en sväng på byn för att införskaffa det allra sista klapparna och strump presenter till Älsklingen. Nu har vi slagit in julklapparna och ska strax börja med lite julbak, sedan ska det städas och tvättas hund. På kvällen ska vi hem till Jocke och Annika på uppesittar kväll. Ja en del kvar att ta itu med, kommer nog att sova gott inatt!!

//Leos mamma


Robins lilla Mohikan

Jag och syster fick värsta rycket och fick för oss att Robin skulle skaffa en Mohikan. Sagt och gjort rakapparaten åkte fram och Fanny förvandlades till värsta frisören. Blev ett riktigt bra resultat och han blev riktigt snygg!! Visste inte att syrran hade dessa dålda frisör talanger. Även miller fick sig en omgång med rakapparaten och blev julfin! Nu är det bara jag som skulle behöva mig en makeover känner mig tjock och allmänt oattraktiv.

//Leos mamma


Julklapps jakten avklarad

Var helt slut igår efter shoppingen, tar lite på krafterna att Julshoppa när man är höggravid. men hittade iallfall dom sista julklapparna. Skönt att ha det avklarat. Idag skulle vi ha åkt in till KS till fostermedicin men jag sköt fram tiden pga att jag känner att vi har för mycket att göra och lite för mycket stress just nu kring allt med julen. Fick en tid den 30 december istället! Idag tog jag en promenad med Lina och hundarna, och sedan gick vi en sväng på stan och käkade och kollade lite i butiker. Ev ska jag och Robin oxå ner en sväng på stan lite senare och inhandla lite grejer till julbaket imorgon. Sen tänkte jag att vi skulle bada hunden och frisera honom lite inför julen.


//Leos mamma

Julshow i Gröndalskolan


Ikväll har vi varit och kollat på Billys julshow i skolan, dom var jätte duktiga och man fick sig några goa skratt. Kan inte minnas sist jag skrattade så jag grät! Hade kunnat betala dyra pengar för den underhållningen! Nu på kvällen har vi slagit in julklapparna och kommit fram till att vi nu nästan är helt klara med klapp jakten!! Men har ett par stycken kvar. Imorgon ska jag åka in med Fanny och resten av familjen och köpa dom sista klapparna, ska bli super mysigt med en riktig familje dag. Nu ska jag lägga mig så att jag kommer upp imorgon.
Världens charmigaste tomtenisse


//Leos mamma

He´s back!

Mår lite bättre idag men är fortfarande lite yr och har huvudvärk, men inte så illa som det var igår! Idag har vi börjat med stor rensningen av lådor/skåp mm. Tänk vad mycket man samlar på sig som i slutändan hamnar i någon låda eller inslängd i nått skåp! Men det lönar sig att vara duktig, för i en av dessa lådor så hittade jag i dag ROBINS FULA LILLA TOMTE! Ni kanske minns  inläggen Tomte efterlyses och Tomtens efterträdare.// Leos Mamma

Känsliga läsare varnas!!

Imorgon blir det sjukhuset om jag inte blivit bättre! Får inte behålla någon mat, utan det kommer ut lika snabbt som det kommit in! Huvudvärken är inte att leka med, men fortfarande ingen migrän vilket jag är tacksam över. Det svartnade till idag när jag stod i duschen, riktigt obehagligt, men som tur var slog jag mig inte så farligt utan fick en smäll i ryggen bara. Hoppas detta går över snart.

//Leos mamma

Är det inte det ena så är det det andra...

Förkylningen är bättre och febern har lagt sig, men i utbyte har jag nu fått världens huvudvärk! Inatt hade jag så ont att jag trodde att jag skulle åka på migrän i några dagar, men slängde i mig en massa vatten och huvudvärks tabletter och på något magiskt sätt stoppade jag attaken, men har dock KRAFTIG huvudvärk. Borde inte sitta vid datorn men får dåligt samvete över dålig uppdatering så nu sitter man här. Idag jobbar Robin sitt sista julbord för året vilket är så skönt för oss båda!! kommer inte att bli så långa dagar nu framöver, vilket innebär att vi  förhoppningsvis kommer att få ordning på allt här hemma innan bebis bestämmer sig för att komma ut. Är väldigt otymlipg just nu och jag har svårt att böja mig och röra mig så ska bli skönt att ha någon hemma som kan hjälpa mig lite. Nej nu ska jag lägga mig i soffan och försöka få bort huvudvärken.

//Leos mamma
NU är det bara 20 dagar kvar :)

All i want för Chrismas

Satt och kikade runt på lite barnkläder på nätet och hittade denna goding, men såklart så var den både svindyr och slut. ÅÅ hade verkligen velat ha den till Leo. Om någon vet vart man kan hitta den, skrik till!!


Vecka 38

I magen:

Kroppsfett fortsätter att ackumuleras men inte i samma snabba takt som tidigare. Om det är en pojke har testiklarna vandrat ner i pungen och om det är en flicka är blygdläpparna fullt utvecklade. Tarmarna är fulla av mekonium eller beck som det också kallas. Det är tarmceller och restprodukter från fostervatten som barnet har svalt, innehållande bland annat hudceller och lanugohår.

 

vikt.JPG langd.JPG

3-3.2 kg

48-49 cm

Längden mäts från huvud till fot. Måtten kan variera relativt mycket.

Mamma:

En del kvinnor kan ibland uppleva en surrande, nästan elektrisk, känsla utmed benen och i vaginan. Det händer när barnets huvud stöter emot nerver i bäckenbotten när huvudet fixeras. Vissa drabbas av diarré i slutet av graviditeten. Det kan bero på en ökning av hormonet prostaglandin som ska göra att tarmen töms innan förlossningen.

Partner:

Har ni inte diskuterat din roll under förlosssningen än är det verkligen hög tid att göra det nu.

Det kan vara smart att laga att fylla frysen med. När ni väl är hemma från BB kan det vara skönt att slippa tänka på matlagning.

Mödravården:

Du fortsätter att träffa din barnmorska varannan vecka. Fråga efter din mödravårdsjournal om du inte redan har fått den. Den ska du ha med till förlossningsavdelningen när det är dags att föda.

 

 

 

Lite piggare

En piggare tjockis som skriver idag! Mådde pyton i morse, men framåt dagen så kändes det lite bättre! Annika kom över och höll mig sällskap, vi fikade och gick framåt kvälls kvisten ner på stan och tog varsin hamburgare. Efter hamburgaren så tog vi en tur på stan, jag köpte en hylla in till badrummet och köpte även oljor, puder, lotion till Leo. Vart nöjd med resultatet trots att det kanske inte är en perfekt lösning, Har inte det största badrummet så finns inte så många alternativ annat en detta.
Eftersom klockan har passerat tolv så är jag numera inne i vecka 38 :) Tiden bara rullar på, trodde sista tiden skulle gå sakta, men den har bara rusat fram. Nu är Leo helt färdig gräddad och kan komma när han känner för det. Men tror att jag vill att han ska stanna i magen ett tag till!!. Trots att det är lite jobbigt så är det ändå en tid man vill ta vara på.
//Leos mammaBra besked trots oklarheter

Som jag skrev i tidigare inlägg så är det ingen pigg blivande mamma som bloggar idag, Blir sämre för varje timma som går känns det som. Har feber och känner mig inte något vidare pigg!  Men nu till det viktiga, Besöket på Astrid Lindgrens gick bra trots att dom inte kunde se om det är en förträngning i lungartären eller inte! idag fick vi träffa Dr bergman (vår favorit kardiolog). Han känns mest kunnnig och ger mig positiva vibbar även när dom inte kan ge några direkta svar. Men han förklarade att även om dom får reda på när Leo är född att han har en förträngning, så innbär det ingen direkt större risk för honom, utan dom kommer att kunna ge honom den vård han behöver och han kommer med största sannolikhet att fixa detta. Så för första gången på länge så gick jag där ifrån med tårar i ögonen av lycka och inte av rädsla.

//Leos mamma

Två timmars sömn

Nu är det dags att göra sig iordning för att sätta sig på ett tåg med alla andra sjuka människor och deras baskilusker. Känner mig inte på topp direkt efter en natt med feber och snorig näsa. Fått som högst två timmars sömn, Men jag ger detta ett försök då jag inte känner att jag vill boka om denna tid. Hoppas nu bara att vi får veta svaret!! Men lite glädje i detta är att min snälla pappa kommer och hämtar upp oss på KS efter besöket så att vi slipper åka kommunalt hem igen. Han är GULD värd min lilla pappa.


//Leos mamma

Sjukling

Mår som förväntat inte så bra idag. Så blir inte så långt inlägg! Vet inte riktigt hur jag ska palla att sätta mig på ett tåg imorgon men in MÅSTE vi, jag tänker inte skjuta upp detta besöket. Men frågan är nu om jag får komma in där när jag nu är sjuk? Måste leta reda på nummret och ringa och kolla så att vi får komma in. Vet inte vad jag gör om jag måste gå och vänta tills jag blir frisk för att komma dit, har nu dessutom fått höra från flera källor att blir man sjuk som höggravid så brukar det hålla i sig tills barnet är fött. Ingen bra dag med andra ord. Håll tummarna att dom släpper in mig imorgon!!

//Leos mamma

Halsfluss på G?

Halsen gör ont och huvudvärken har börjat komma smygandes, migrän kan vara på G! Tror jag spänner mig inför sjukhusbesöket på Onsdag. Får nästan alltid migrän attack innan eller efter besöken pga stessen och oron. Idag har vi varit en sväng på Ikea med Annika, jocke och lilla Billy. Inhandlade hyllor, gardiner, och lite annat smått och gott.

Kom nyligen hem och sitter och små kollar lite på svenska hjältar galan, ska snart hänga upp gardinerna och sen blir det att krypa ner i soffan med täcket och försöka att bli frisk. Livrädd för att få halsfluss vilket brukar drabba mig varje år, skulle inte vara någon höjdare att föda barn sjuk. Robin är och splear poker och kollar på fotboll med grabbarna så jag och miller får mysa själva ikväll.

//Leos mammaMysig tredje advent

Idag har jag haft en supermysig tredje advent, Idag var Robin ledig vilket var uppskattat av oss båda. Så skönt att bara gå hemma och mysa och små plocka lite och njuta av varandras sällskap. På kvälls kvisten kom Pappa upp på en fika, och lämnade världens största resväska till oss som vi ska ha som BB väska. Sen kom Annika med familj upp och åt lite middag och spelade bingo med oss, Robin vann en till julkalender och Annika vann 100 kr.


Nu har jag tvättat nästan alla Leos kläder som han ska ha med till BB, och packat ner dom i väskan. Har även börjar bli klar med min packning. Nu är det mest hygigen artiklar kvar att packa ner, Robins kläder tar vi och packar ner när det närmar sig lite mer. Imorgon är Robin oxå ledig så då tänkte vi ta itu med alla skåp och lådor och ha stor rensning här hemma. Onsdagen närmar sig då vi ska in till Astrid Lindgrens sjukhus för besök hos kardiologen för att ev få svar på om det är en förträngning eller inte. Blandade känslor av rädsla och förhoppningar.


//Leos mamma


Fotostund// Leos Pappa

Duktiga jag

Idag har jag faktiskt fått lite gjort! Jag har köpt en säng och bärsele till Leo, sen har jag tvättat klart nästan alla hans BB kläder, jag har läst på om hur man  och vad man behöver ha när man byter blöja. Jag har rensat kylen. Jag har försökt att montera ihop sängen, men insåg att man behöver en karl till det!! Jag har packat ner lite av dom kläder jag ska ha med mig till BB, jag har pratat med pappa om att få låna en stor resväska, så den kommer imorgon! Kanske inte var så mycket men jag känner att jag fått lite gjort iallfall!! Duktiga jag. Nu ska jag se om jag kan hitta på något mer vettigt att göra.//Leos mamma

En ny säng till vår prins

Idag vart jag super glad! då jag fick ett samtal från en tjej på blocket som jag skrev till förra veckan ang en spjälsäng och en bärsele till lill prinsen. Vi har sen tidigare köpt en säng till Leo som vi hade tänkt att måla vit, men sen kom vi på att den orken eller viljan inte fanns, så då hade jag turen att hitta denna säng på blocket för bara hundrakronor, och dom sålde dessutom en bärsele som jag vart intresserad av!! 400;- för båda tyckte vi var ett toppen pris så det var bara att slå till!!

Hoppas att denna säng passar in bättre i sovrummet!! Lägger upp en bild sen ikväll på sängen och bärselen för dom som vill se slutresultatet!!

Är jätte glad och tacksam över era kommentarer på inlägget om BB väskan!! Fick bra tips av er. Släng gärna in fler om ni kommer på något mer!

//Leos mamma

BB väska

Iförmiddags så var det dags för Mvc besök, Robin skulle inte börja förrens kl 12:00 så han fick följa med. BM  tog blodtrycket och mätte magen, lyssnade på hjärtat. Sen fick Robin även känna hur huvudet låg. Det tyckte han nog var lite ballt :)

Efter Mvc så gick vi och handlade lite på konsum, sedan gick vi till apoteket och köpte halsbränne tabletter och lite tass salva till Miller, som lätt får ont i tassarna när man är ute med honom i snön. Hoppas att den ska hjälpa honom!!

Funderar på att börja packa saker till bb, men undrar vad man bör ha med sig ?? Vi ska stanna minst en vecka på sjukhuset och undrar nu vad behöver man ha med sig??


Detta är vad jag kommit på.
Bebis:                                                               

bodys
byxor
pjamas
filt
bilbarnstol
mössa
nalle
blöjor?
overall
vantar

Jag:

Nattlinne
Mjukis byxor
Underkläder
linnen
strumpor
aminings bh:ar
tröjor
morgonrock
tofflor
något ätbart
mobil & laddare
schampoo/balsam
bodybutter
cd
tvål
deo
tandborste
borste
toffsar
hårband
mjukt toa papper
bindor
dator med laddare
dvd:er
bok
plånbok
viktiga papper
dagbok
Kudde

Robin:
Kalsonger
Mjukisbyxor
tshirts
tröja
strumpor
plånbok
något att äta
bok
mobil plus laddare
kamera med tillbehör
deo
tandborste/tandkräm


Har jag glömt något??

//Leos mamma

Vecka 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.
Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Små sparkar av kärlek

Leo bråkar med sin mamma idag, har haft jätte mycket förverkar och Lillkillen sparkar så hårt inne i magen, så jag tror att revbenen ska gå av ibland. Men vad gör det? Älskar min prins lika mycket ändå. <3  Men man känner sig lite mörbultad från och till.

Idag har jag städat lite hemma och försökt att skriva små listor på vad som ska göras innan Leo kommer ut, jag är så rädd att man ska glömma något och därmed blir det många små check listor. Det är som att jag ibland får för mig att det är försent att köpa saker när han väll kommit ut. Ja man är ju lite tokig.

//Leos mammaDåligt humör..

Mitt humör är inte på topp idag, Började med att jag insåg hur jäkla mycket skit man samlar på sig i lådor, saker som man aldrig använder och papper som aldrig blir lästa. Varför samlar man på sig allt?? Robin är en riktigt hamster som gärna vill spara på allt! medans jag vill bli av med så mycket som möjligt. Så då hamnar alla papper som Robin vill spara i lådor..

Så nu medans Robin är på jobbet så tänkte jag passa på att rensa bort allt det vi faktiskt inte behöver. Ska ev ta och lämna in lite av alla saker jag inte använder på ett ställe här i nynäs som tar i mot begagnad heminredning. Ska sälja av lite kläder oxå tänkte jag.

Fick dessutom ett ryck igår, och började möblera om sovrummet mitt i natten. Robin tittade på mig med förundrad blick när jag började släpa runt på madrasser och möbler, Det måste sett bra roligt ut!! Men resultatet blev super fint!! Blev så mycket mer plats dessutom! Fattar inte att vi inte kommit på det tidigare.

//Leos mammaEn veckas väntan...

Oron gör sig påmind titt som tätt, har haft några dagar nu när jag gått runt och varit väldigt orolig har haft svårt att koppla av och bara ta dagen som den kommer. Tror att jag blir lite räddare för varje dag som närmar sig förlossningen, är rädd för att inte kunna prestera, att jag kanske inte är gjord för att föda barn och att min rädsla ska göra att han inte vill komma ut! Ja jag vet det låter konstigt, men det skrämmer mig!!  Rädslan av att förlora mitt barn eller att han kanske behöver en operation den första veckan gör mig knäsvag och kan få mig att bryta ihop så fort tanken kommer. Känns inte som att man får dom svaren man behöver. Fast tror inte att det finns några perfekta svar just nu! Det enda jag vill höra är att han kommer att må bra och ha kommer att överleva, men det finns det ju ingen garanti för, inte ens för ett friskt barn. 

Kontaktade iallfall Linda på sjukhuset ang tiden, men fanns tyvärr ingen tidigare tid att få. Fast man får se det från den ljusa sidan, han kommer att vara större nästa vecka och därmed kan det vara lättare att fastställa om det är en förträgning eller inte, men finns inga garantier på att vi får veta detta innan han är född. Så ser läget ut nu iallafall..

//Leos mamma


Fotostund// Leos Pappa

Tack för en bra kurs!

Idag var den sista föräldrakursen, Är riktigt nöjd med kursen och lärde mig en massa bra grejer om smärtlindring och om förlossningen. Tycker Maria är en toppen barnmorska som verkar veta vad hon snackar om. När vi kom hem så kom lillasyster över och vi forsatte där vi slutade på Resident evil, kollade just på klockan och insåg att vi spelat i ca 4 timmar!! Ja det spelet är bra beronde framkallande. Imorgon ska jag försöka att hinna med att gå till banken, träffa annika och träffa syster. Robin skulle igenkligen ha jobbat men dom hade tydligen avbokat, så han fick en dag till ledigt!!

Ryggen bråkar som vanligt och nu har jag även börjat få väldigt ont i svanskotan, känns som att den har gått itu. Har även haft som svag mensvärk i flera dagar. Men antar att det är normalt i denna vecka. Magen växer för varje dag känns det som och vågen är inte längre min vän.


//Leos mamma


Sweet dreams...

I flera nätter i rad har mina drömmar börjat bli ganska så konstiga, sjuka med andra ord. I början av min gravidiet hade jag mycket mardrömmar, men inte så många om att föda barn, utan dom var mer som vanliga mardrömmar. Nu drömmer jag att jag föder barn varje natt, och att man jag måste skydda detta barnet från onda män som vill skada oss..   Drömmer offta att vi måste fly och det är snabbt. Har mycket drömmar om att packa väskor på kort tid och att man måste få med allt viktigt till bebis och Miller. Varför drömmer man dessa konstiga obehagliga drömmar för?

Till och med Robin som aldrig minns sina drömmar, drömmde i förrgår natt att vi hade fått en liten bebis som vi hade sovandes i min sminkväska. Ja tänk hur det skulle se ut!!

Igår hade vi besök av Robert och sedan på kvällen så kom även Robins mamma upp och hans mormor och morfar. Så vi drog ihop till en kladdkaka och fikade, sedan när gästerna hade gått hem så spelade vi som vanligt Bingolotto, Men denna gång hade ingen av oss tur! Dagen innan jul så har Bingolotto en uppesittarkväll, och nu har jag fått höra att det är ett gäng på Robins jobb som snackat om att alla som vill ibland personal med familj ska spela på Nynäsgården tillsammans, typ käka lite mat och vinna pengar!! så det hoppas jag verkligen blir av.


//Leos mamma
Julmarknad

Idag har jag spenderat dagen med min vän Cuki, och hennes man Nehat. Vi var nere en sväng på julmarknaden i hamnen och tittade, men det är typ samma saker varje år, så var inge vidare spännande. Men hittade en super fin lykta som jag köpte. Efter marknaden åkte vi till Pizza house där vi slängde i oss lite mat. Sedan bar det hem till oss där vi spelade lite online poker och Resident evil.


Efter dom åkt hem så somnade jag som en stock i soffan, men sov inge vidare, då jag får så ont i ryggen och Miller måste envisas med att ligga och trycka på magen. Men blev någon timmes powernap iallfall. Har just kollat klart på Så mycket bättre och ska nu ta och diska upp berget av disk som står och väntar på mig från igår!
Men jag får skylla mig själv att jag inte tog disken igår. Robin blir nog sen idag med pga att dom har julbord på jobbet. Saknar min man när han jobbar och sliter så mycket, blir inte mycket tid över till varann längre.. 

Men tror att han har en liten överrasking på G då han frågar efter min ring storlek hela tiden :) Ja man kan ju alltid hoppas!!


//Leos mamma


Fick världens gulligaste present idag av Cuki. Tack gumman!!

Julklappar

Har aldrig sett Robin komma upp så här fort på morgonen, behövde inte ens väcka honom. hans kamera kom nämligen ner till posten igår eftermiddag när han jobbade, så ingen av oss kunde hämta ut den, så idag fick han minsann eld i sin lilla rumpa och är nu nere på stan och hämtar sin "Julklapp"


Har suttit nu på morgonen och slagit in julklappar, Nu är Robins familj så gott som klar, vi har bara hans pappa kvar att köpa till. Nu måste jag försöka att komma på vad jag ska köpa till min familj.

//Leos mamma


När dagarna bara rullar fram

Ja då har man gått in i vecka 36, jösses vad snabbt det går! bara fem veckor till BF! Trodde att sista tiden skulle kännas som en evighet, men jag tycker det var första tiden som gick trögast. Jag får många frågor om jag är rädd inför förlossningen, men jag känner faktiskt ett otroligt lugn, det ända som självklart skrämmer en är ju hur  Leo kommer att må! Men enligt barn kardiologerna så ska han klara en vanlig förlossning lika bra som ett fullt friskt barn. Är nog mer tiden efter förlossningen som skrämmer mig mest, när han ska opereras och hur han kommer att må efter operationerna. Smärtan runt en förlossning skrämde mig mer innan jag vart gravid, Jag fattar att det kommer att vara smärtsamt, men man får ju faktiskt något för besväret. En så kallad positiv smärta.

Satt i dag och tittade igenom Leos BB väska, det gör mig alldeles varm i kroppen att veta att min lilla kille kommer att fylla ut dessa söta små kläder. Gläder mig något fruktansvärt åt detta barn trots att vägen kommer att bli tuff för både för honom och oss. Trots att man hamnar i små svackor av rädsla ibland och att folk som står en nära gör en ledsen, så känner jag mig starkare än någonsin och allt det som kanske annars skulle ha gjort en helt förstörd och ledsen förrut kan jag nu rycka på axlarna åt! Finns viktigare saker att fokusera på och just nu är det att vara en bra mamma till min Grabb.

//Leos mamma

Vecka 36

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.Dödat Zombies med syster

Idag kom syster över, vi fikade och spelade Resident evil 5. Var riktigt mysigt! Vid fem skulle hon få en middags gäst, så vi får fortsätta och döda zombies en annan dag. Resten av dagen har jag spenderat ensam hemma med miller, Robin jobbade långpanna idag och kom just hem från jobbet. Idag var deras första julbord för året så det blev en riktig långkörare för honom idag.

Idag beställde jag en jätte söt babysitter som kan spela melodier och vibrera. Hoppas på att det är värd sina pengar och att Leo kommer att trivas i den!

//Leos mamma


Pappers letande!

Blir galen hittar inte mina viktiga papper från alla sjukhus besök. Tror jag måste gå igenom alla lådor och skåp här hemma och få fram dom. Jag hade varit så duktig och lagt dom i en mapp just så att man skulle ha sten koll på dom, men då är jag så bra att jag slarvar bort mappen i stället. Men säger som jag brukar- Jag har inte tappat bort mappen vet bara inte vart jag lagt den!!.

Gårdagen spenderades med Annika, vi började med att ta en lunch/fika på stan med våra tjockis magar. Folk reagerar lite roligt när vi kommer lunkandes och flåsandes med våra stooora magar! Alla verkar tycka att man är så fin men man känner sig mest tjock och klumpig. Nere på stan gick vi runt och kikade lite i butiker, alltid när jag är ute och rör mig så får jag förverkar, dom gör inge vidare ont men dom känns, dessutom så blir jag väldigt lätt yr i huvudet numera. Måste sätta mig ner var femte minut. Man känner sig gammal i kroppen.  På eftermiddagen så mötte vi upp Annikas barn, vi slängde i oss lite skinkmackor och te. Sedan kollade vi på Premiären av Julkalendern, jag tror faktskt att den kommer att vara bra iår. Men ingen jul kalender kan ju slå Sunes Jul!!

Sen kom även våra gubbar hem från jobbet, dom hade blivit kvar lite längre pga av alla förberedelser inför  julbordet.. Vi slängde i oss lite soppa och baugetter för att sedan inta soffan igen.
Billy var så trött att han somnade som en stock.. 
Ja det var min dag igår!!
Intresse klubben kan anteckna. :)

Idag ska jag ta en fika med världens bästa Lilla syster. Sen ska jag spendera resten av dagen/kvällen med att vara gravid och jäsa i soffan. Och självklart leta upp papprerna som fått fötter.


//Leos mamma

Ingen positiv längtan

Nästa besök hos barn kardiologen är inte förren den 15:e december, och det är en jobbig väntan! jag funderar på att ringa dom och kolla om dom inte kan få in oss lite tidigare, så att vi ska slippa att gå i två veckor till och undra om det blivit förträngningar eller inte. Det börjar ju verkligen närma sig nu och tänk om han bestämmer sig för att komma tidigare?.

Blir en lite större oro om man ska föda och inte veta hur han kommer att må när han kommer ut. Är det så att det är en förträngning, så ska han ju opereras ganska nära inpå födseln, vilket skulle innebära att vi kommer att separeras ett antal timmar efter förlossningen, då han i detta fall skulle behöva flygas ner till Lund och att vi kommer att komma i efterhand med tåg eller bil. Så idag blir det nog att ringa ett samtal till Linda och kolla om hon kan hjälpa oss att få en tid innan den 15:e. kan inte gå rnt med denna oro i kroppen längre.

Såg igår när jag fotade magen, att det ser ut som att den sjunkit? I vilken vecka brukar dom sjunka?

//Leos mamma