Då och nu

Den finaste bekräftelse jag kan få som "fotograf" är när jag blir ombokad av mammor och pappor som redan fått sitt/sina barn fotade av mig, men vart så nöjda att dom bokar om, det känns så roligt och får mig såklart att vilja få ännu bättre bilder. Igår var Nuel här och jag satt idag och kollade på bilderna jag tar i dag och bilderna jag tog då, jag ser själv ganska stor skillnad. Dom var fina då, men kunskapen har ökat sen sist dom var här och känns så skönt att se min utveckling. Tänkte visa er en bild jag tog sist han var här, och jämnföra med en bild från gårdagen. 
 
Som ni ser så har stora delar av Nuel blivit oskarpa, ögat längst ner är skarpt medans restan av ansiktet från näsan och uppåt är väldigt oskarpt. Men då var jag så inne på så kort skärpedjup som möjligt, men det jag inte tänkte på då var ju att stor del av bilden blir oskarp och de är inte så smikrande. Men då förstod jag inte innebörden av skärpedjup, mer än att jag ville ha bakrunden suddig. Istället för 1,8 borde jag satt den på minst 2,2. Något annat jag tycker jag blivit bättre på sen sist är vitbalasen, tycker denna bild är lite konstig i färgen och inte alls så smickrande.
 
 
 
På denna bilden har jag fortfarande ganska så kort skärpedjup, 2,2. Men trots att delar av ansiktet är lite mer oskarp, så ligger oskärpan på mer rätt sätt än tidigare bild, och som ni kan se så är vitbalasen betydligt behagligare på denna bild, och Nuel får här bättre ton i ansiktet. Bilden är tagen i samma rum med samma plats, men med lite mer kunskap, och det tackar jag fotograf Emelie Ohlsson för.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Victoria Henriksson

Va kul att du kan "utvärdera" dig själv och känner att du utvecklas. Fotot är jättefint!

Svar: Tycker det är viktigt att göra det som "fotograf" bra för självförtroendet om inte annat, se att man faktiskt växer lite hela tiden, fast man tror att man fastnat.
None None


2013-05-11 @ 16:15:09
URL: http://vicfoto.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback