Något irreterande

I dag plingade det på dörren och utanför stod en kille från posten med ett stort paket till mig! Så fort jag skrivit under och stängt dörren så vart det en glädjedans som säkert resulterade i att grannen under började undra om det var jordbävning eller väldigt vilt sex på ovanvåningen. Var såklart min studiobakrund som kommit och kan nog inte beskriva min glädje att den äntligen kommit, den har åkt ända från Tyskland hem till lilla mig, betald och redo för användning. Trodde jag. men rätt fort inser jag att dom missat att lägga ner en viktig del, nämligen stången man ska hänga tyget på. IRRETERANDE!! men ska försöka göra ett substitut till stången tills jag får min. Har skickat mail till dom ang detta, skulle ju vara nice att få någon form av rabatt på mitt nästa köp pga av denna stora miss från deras sida. Imorgon har jag en syskonfotografering så hoppas jag får ihop den på något annat sätt.

 

 
 
 
 

Så rakarns nöjd

Inte för att skryta men satan vad snygg min design är nu, jag har pekat och förklarat hur jag vill ha den och gubben har fixat och donat. Han är verkligen super duktig!! jag fattar nada när det kommer till kodmallar och sånt där. Som det känns nu kommer jag aldrig vilja ändra. Nu är den så jag, och känns så mycket roligare att blogga när man har en design som man trivs med. Något som jag därimot skulle vilja ha in är det ett bildspel med mina bilder. Det skulle vara ett bra sätt att visa upp sig på. Ska se om min älskling kan fixa det

Små söta fossingar

Något som jag älskar att fotografera så är det små bebisfötter, så himla gulliga. Och med mitt nya close up filter så blir det fina närbilder på dom små fossingarna. Bjuder på ett par favoriter som jag tagit med mitt nya filter. Vad tycker ni är roligaste att fotografera?
 

Ombyggnad

Bygger om i bloggen just nu. Och tycker den är mycket bättre och finare nu, kom aldrig riktigt överrens med den förra designen. Så nu ska den få vara såhär, förhoppningsvis längre tid. Bara några små saker kvar att fixa till. Hoppas ni gillar den lika mkt som jag!!

Finns bara en av dig och det är du

Får offta höra hur söt och underbart snäll min lilla kille är, jag brukar då små skratta lite för mig själv. Jo visst är han söt och snäll. Men inte alla dagar i veckan, killen dom ser framför sig ser ut såhär? 
 
 
Medans min lilla Leo ser ut såhär!! Jo visst är han söööööt ;)
 

Busungar

Igår hängde vi först med Denise & Heddan, var ute på en långpromenad. Men var inte så härligt som jag kanske hade önskat! Leo lyssnar inte som vanligt och skulle prångt springa ifrån eller bort från mig konstant! han lyssnar inte på mig för fem öre. Spelar ingen roll om jag blir arg eller förklarar lungt att det är farligt. Och att leka i en lekpark roar inte min son för fem öre. Men att bli jagad av mamma är roligt, skulle mer än gärna hoppa över denna fas. detta gör att jag drar mig för att gå ut med båda barnen. Sen på kvällen kom Ozzy över och lekte med oss. Och herrejösses vad roligt dom kan ha ihop, skrattade så dom nästan började gråta. Och såklart var jag då framme med min kamera
 
 
 


 
 

snart snart snart

Nu är den beställt, som jag längtat efter att fått beställa den. Min studiobakrund snackar jag såklart om!! förra månaden hade jag inte råd, men nu är den betald och inom en vecka borde jag ha den. Tog en vit, men ska beställa efter mera bakrunder längre fram, och floors som man har som underlag är oxå en drömm att ha inom snar framtid. Inge mera skit i bakrunden som stör, och kommer nu även kunna fota familjebilder och syskonporträtt. Å jag är så glad

Att fota i ett kök

Har märkt vid fotograferingar att det blivit alldeles för trångt att fota i sovrummet med blixtarna, och att jag inte fått till rätt ljus och känsla vid fotograferingen. Så här om dagen så provade jag istället att flytta min studio in till köket och det blev mycket bättre, satte bordet mot väggen och gjorde ordning med filtar och kuddar. Höjden blev bättre och det vart lättare att flytta runt blixtarna. Jag är väldigt nöjd med resultatet och har fått väldigt mycket beröm från mina duktiga kurskompisar, vilket alltid är roligt. Vad tycker ni? ser ni någon förbättring i dessa studiobilder? tycker bakrunden blir bättre oxå, vitare och slätare. Detta får mig att längta ännu mer till min studiobakrund som kommer nästa vecka. Frågan är bara vart jag ska bygga upp den. Men kommer fortfarande att fota med det naturliga ljuset från sovrummet oxå. Blir ju två helt olika känslor på bilden och ger mer variation i bilderna, roligt att få bägge delarna. 
 
 
 

Bilder på Tuva och Elton

Har haft sådan huvudvärk och har inte orkat blogga, men tänkte visa er ett par godingar från gårdagens fotografering av Tuva & Elton. Det bara öser in förfrågningar just nu och det är därför jag är rätt frånvarande på bloggen i perioder. Sen har Leo varit/är lite hängig och slö, så rätt fokuserad på honom just nu. Men ni har nog förståelse över hur det är just nu, ber om ursäkt till mina vänner som jag just nu knappt hinner träffa. Jag vill såklart träffa er men tiden är knapp.
 
 
 
 
 

Kvinna tände eld på sig själv

Fick se idag på facebook av ett ung kvinna här i Nynäshamn tänd eld på sig själv vid shell macken. Så fruktansvärt tragiskt, enligt vissa källor är hon avliden och enligt andra så ligger hon på uas med 80% skador. Jag hoppas innerligt att hon hittar frid i sig själv oavsett utgången av denna tragiska händelse.

En omgång sjukdom

Vi ligger sjuka här hemma, barnen har hostar i en evighet nu och snorar gör dom med, idag blir det en tur till doktorn för såhär kan dom inte ha det. Jag har mått pyton i några dagar fram till igår då jag kom på vad det var, har nyligen börjat med p plåster och efter en vecka börjar dom fungera, så jag fick värsta bieffekterna av dom, kraftig huvudvärk, som migrän men den satt lite annorlunda, och sen krfatigt illamående på det. Symtomerna liknade hormonella migränen jag hade när Wilja låg i magen. Så jag har nu beslutat att jag ska prova p ring istället för dom ska inte påverka kroppen på samma sätt. Plåstret drogs av igår och redan efter ett par timmar mådde jag betyligt bättre. Så aldrig mer p plåster! Fy bubblan för att må sådär

En bra plats (fast på skånska då)

Jag har helt nytt tänkande nu när jag är ute och ska fota efter att ha sett både moderskeppets och Emelie ohlssons kurser om befintligt ljus ,och vad som är bra och vad som är dåliga platser att fota vid. Nu när jag är ute och fotar så hör jag Emelies underbara skånska (?) dialekt eka i bakhuvudet. - Det här är en braaaa plats, det häär är en dålig plats, men det här är en braaa plats. Nästan lite komiskt faktiskt, har lärt mig mycket från Emelie och moderskeppets kurser, men anser nog att Emelie lär ut på ett sätt som jag föredrar, ska nog avsluta mitt guldmedlemskap i moderskeppet och köra en distanskurs med Emelie, det är en del pengar, men jag ser det som en investering i mig själv.
 
Igår tog jag mina sjuka ungar ut på en promenad i vagnen ner till hamnen så att dom skulle få sig frisk luft och inte sitta och andas in alla basilusker som just nu flyger runt här hemma. På vägen ner höll Robin på att bli galen på mitt eviga tjatande om att han skulle posera på konstiga platser. Haha han får skylla sig själv, det var han som köpte mig en kamera och nu är jag fast.
 
Men tror jag förstår hur jag ska tänka nu, men såklart måste jag öva öva öva, men det är ju bara roligt. Bjuder på en bild som är tagen på en braaaa plats, ska ut och posera honom där idag igen om nu solen tittar fram lite mer, Emelie gav rådet att jag skulle sätta på han ljusare kläder och ta bilden lite ovanfrån, så Emelies ord min lag. Stackars gubben min som han får stå ut
 
 
ISO 200 50 mm f/2,0 1/1600 sek
 
 
 
 
 
 
 
 

Smash the cake

Jag vill verkligen anordna med dessa fotograferingar längre fram, när jag är lite mer säker vid kameran och har min bakrund. Hur coolt skulle inte det vara!! tänkte ge ett försök med Wilja när hon fyller ett. Men man har ju bara en chans att sätta denna typ av fotografering. Annars blir det en dyr historia med allt vad en tårta faktiskt kostar och att man skulle behöva byta om på barnet och så vid en omtagning. Men vill verkligen ge detta en chans när hon fyller ett. Så ska börja planera lite inför det. Vad tror ni? är detta för Amerikanskt eller tror ni att detta skulle kunna funka i sverige, landet lagom.
 
 
Bild lånad från google

Motljus och sjukstuga

Inatt blev det kaos här hemma, Wilja fick svårigheter att andas då hon från ingenstans började snora och hade massa slem i halsen, så lade henne halvt upp i vagnen brevid sängen, så att jag kunde ha full koll på henne, fick ta upp henne var tionde minut för att ge henne vatten och hjälpa henne att få upp slemmet. Inte nog med det så fick Leo hux flux feber och började hosta som en tok, men trots det så sov han relativt bra inatt. Så idag har jag en huvudvärk som säkerligen kommer utvecklas till migrän imorgon. Men jag ska inte klaga, dom har ju hållt sig frisk länge innan deta dök upp.
 
Idag tänkte jag alltså ta hand om mina sjuka barn och försöka mig på att städa vilket alltid är hög prioritet här hemma. Sen när Robin slutar runt 15 idag så tänkte jag ta på barnen kläder och gå ut så både dom och jag får frisk luft, kan hända att kameran får hänga med så att jag kan öva på mina nya kunskaper från kursen jag tog igår. Hoppas hoppas på att en dag kunna bemästa motljusbilder, det är ju så fint.
 
 
En av mina motljusbilder från fotogrferingen med Sofies lilla kula
 
 
 
 
 
 

Till er fotointresserade

Tänkte kolla med er fotointresserade som följer bloggen om ni kanske är intresserade av att veta hur jag fotat mina bilder? vissa fotobloggare brukar skriva nedanför bilderna hur dom är tagna som tillex ISO, slutartid & bländare. Har ingen lust att göra detta om intresset inte finns, så skriv en rad om det skulle vara intressant. Visar ett exempel här nedanför på hur jag menar. Ibland kan det hända att man har en fin kamera men inte har en aning hur man använder sig av den. Jag är fortfarande nybörjare, men kan min kamera nu, och vet vad jag bör göra för att rädda en för mörk eller för ljus bild. Det jag ska öva på nu är omgivningen och ljussättning.
 
 
ISO 640 50 mm f/2,8 1/200 sek
 
 

Han mår toppen

Som ni märker så handlar bloggen mer och mer om fotografering och mindre och mindre om livet som mamma till ett svårt sjukt barn, detta känns väldigt fantastiskt att kunna säga, detta beror på att Leo mår så förbaskat bra idag, och efter hans sista operation så går det inte att se att han har denna sjukdom, det enda som avslöjar är en kvarglömd syrgastub i hörnet av garderoben. och det långa ärret på bröstet, och såklart alla dessa mediciner han äter fler gånger per dag.
 
Men annars så är han som vilken pojke som helst. Han blir knappt sjuk länge, flåsar inte, och är inte i närheten av lika trött som tidigare. Tänkte att jag ändå ville uppdatera er om hans välmående. Så i fortsättningen så kommer det bli mer som en fotoblogg, kommer självklart uppdatera er om honom då och då, men nu njuter vi av att ha en så frisk och glad kille här hemma. Ingen vet hur framtiden ser ut och ingen ide att spekulera i det heller, allt vi vet är att han med största sannolikhet en dag behöver nytt hjärta och att ingen kan ge en garanti för hur länge just Leos hjärta orkar slå, men just nu slår det, och som det slår sen!!  Han är så levnadsglad och fin liten kille, och vi njuter att äntligen kunna besvara frågan -Hur mår han? med ett stort leende och säga -Toppen, han mår toppen!
 
Ska se om jag kan lura honom till at vara med på bild idag så jag kan visa upp min stolthet.

Fram med skämskudden!!

Sitter med skämskudden för ansiktet medans jag går igenom bilder som endast är några månader gamla, inser att jag vuxit något enormt, men oxå hur jag pinsamt nog verkade tycka att jag var rätt bra när jag typ påbörjade mitt intresse. Som jag skäms!! satt och gav ut tips om foto när jag var riktigt dålig. Men imorgon ska jag äntligen få göra om ett av mina sämsta "jobb" lilla Liam ska komma tillbaks och nu jäklar ska det bli bra. Sist vart jag inte nöjd och det var ett av mina sämsta fotojobb jag gjort. Då tog jag som tur var inte betalt utan gjorde det för att öva, imorgon ska jag ge Tessan fina bilder på hennes Liam.
 
 

Lilla Oscar

Idag har jag haft min kusin på besök, jag fotade hennes son Oscar på fyra månader. Helt ljuvlig liten kille med glimten i ögat, märktes ju på lång väg att vi var släkt. Bilderna vart fina och jag är nöjd, barnen fick superfina sommarkläder av Anna, ska visa dom i ett annat inlägg. Bjuder på ett litet collage från dagens fotografering
 
 
 
 

Övat med blixtarna

Försökt mig på att bemästa blixtarna idag inför fotografering imorgon. Får inte riktigt till det som jag vill, så håller mig nog till naturligt ljus imorgon. Men tänkte visa er resultatet iallafall. 
 

Äntligen en sevärd film

Tänkte tipsa er om en supermysig film jag och Robin såg igår, den heter Timothy Greens märkliga liv, tänker inte skriva så mycket mer än att den var klart sevärt. Drama med komiska inslag, rikitgt mysig film. SE DEN!! 
 
 

 

 

Resume av Blondie

Tänkte göra en resume av filmen Blondie som jag har väntat i månader för att se den. Och här om dagen släpptes den på dvd, men var inte förrens igår som jag såg den, och besvikelsen var stor, jag fattade inte ens vad handlingen var och vips så var den slut. Som en film utan början, mitten och slut. Folk som betedde sig konstigt utan att man fick reda på varför. Kanske hade den en djup innebörd som jag inte fattade men den var sämre än sämst i mina ögon. Får faktiskt 0 av fem möjliga. 
 
 
 
 
 
 

Close up +3

Har fått hem mitt efterlängtade close up filter till kameran, hade tidigare ett som var plus 10 i styrka, men var inte alls något som passade mig, så fick igår hem mitt plus 3 som passade mig mycket bättre. Nu kan jag komma så pass nära små bebisfötter och händer som jag vill. Tänkte visa er skillnaden med eller utan close upp filter på.
 
 
 

New in

Igår vart det inte så mkt rensande som jag personligen velat, men fick lite gjort iallfall. En ny hemnes byrå står på plats, hittade en begagnad för ynka 500 kr. Hur bra som helst, den ser som ny ut. Vi fick ta bort en hylla för att få plats med våran gigantiska tv, vilket är synd då den lämnade fula borrhål efter sig, men ska försöka komma på ett annat sätt att ha hyllorna på. Idag jobbar Robin långpanna vilket aldrig är roligt, så han kommer säkert inte hem förrens nio halv tio ikväll. Men jag tror att jag får besök mest hela dagen idag, mimmi ska komma ner och underhålla mig, sen kommer Denise och Samuel oxå. Runt fyra kommer det en kille hit och ska hämta våran gamla tvbänk. Ja fullt ös idag med. Nu sa jag rensa ut det lilla påskpynt vi har
 
 
 
 
 
 
 
 

Massa måsten

Har beslutat mig för att vänta med en studiobakrund, efter jag var nere hos fotografen som tipsade om att en vanlig gardin funkar minst lika bra och dessutom är lättare att tvätta och byta ut. Så ska hänga upp två fästen någonstans i lägenheten där jag provisoriskt kan hänga upp en bakrund när jag ska fotografera.  Visst hade det varit toppen att ha med sig en bärbar om man ska bort och fota, men så länge nöjer jag mig med denna lösnig. Tänkte att jag idag ska öva med studiolamporna, ännu har jag inte bemästrat dom, blir antingen för mörkt eller för ljust. Men bara öva öva öva och vem vet kanske lär mig dom idag. Robin är ledig idag med, så ska även passa på att pilla med blogg designen som jag inte trivs med. Vi ska även rensa ut garderoberna och lämna in kassar med kläder till förmedlingen. Ev hämta upp en byrå som jag hittat på köp och sälj oxå. Måste bara jaga rätt på chafför med bil och släp.

Mammarazzi tipsar

Mitt hår har blivit super konstigt på senaste tiden, har nästan alltid tvättat med wellas shampoo och balsam, men för en tid sen så bytte jag ut det och tetsade ett annat, men sen jag gick tillbaks till wella igen så har mitt hår blivit mycket mer fettigt snabbare, jag måste nu tvätta håret varje dag för att behålla det så fräscht som jag vill ha det. (petig) Så för att slippa behöva tvätta håret varje dag så köpte jag idag ett torr shampoo på Lindex, har aldrig testat det förrut så var lite skeptisk. Men måste bara säga att det var super bra, nu känns håret mycket renare och luftigare. REKOMENDERAR er som jag inte har tid att tvätta håret varje dag att testa detta. Ger det 4 av fem i betyg, enda nackdelen tycker är jag är det inte doftar så pass mycket som jag skulle föredra då den doftar underbart. Jag har doften Cherry
 

Blandad kompott

Typ alla fyller år just nu!! mycket tårta blir det, på gott och ont. Idag fyllde barnens farfar 57 år. Så vi var där och firade honom nu på kvällen, det bjöds på tårta och kaffe. Sen på Lördag fyller min svägerska Sofie 21 år (?). Och den 21 fyller andra svägerskan Jonna 30 år och det blir stort kalas för henne. Tänkte visa upp lite bilder från gårdagen och dagen. Lite blandad kompott
 
 
 
 
 

22 +

Idag fyller jag år 22 + samma som förra året. Hur bra är inte det? Så ikväll blir det kalas för mig och jag har miljoner saker att göra innan gästerna kommer. Men har fastnat med att sortera och redigera alla hundratals bilder som tagits under påskhelgens fotograferingar. Igår fotade jag ett supergulligt syskonpar, vart en stor utmaning då lillebror var ganska ledsen och en storasyster som det var full fart på. Inser att jag nog ska försöka hålla mig till små bebisar så länge jag fotar hemifrån, jag har superlitet sovrum med en gigantisk säng, så finns inte så mkt utrymme att fota på lixom. Dessutom fotar jag helst med mitt fasta objektiv och då blir man mer begränsad. Drömmer om ett ljuskänsligt zoom objektiv, men då snackar vi pengar, och dom växer inte på träd här hemma. Nej nu måste jag börja städa och ta mig en dusch, sen blir det ner på stan och handla tårtor till kvällen, orkar nog inte göra egna denna gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ögon att drunkna i

Nu har jag varit segast på att uppdatera bloggen nu igen, och dessvärre lär det bli såhär från och till, fotograferar en hel del och försöker plugga på så fort tillfälle ges, vilket inte är allt för offta, och offtast blir det så att det hamnar på den tiden då jag normalt skulle blogga. Idag har jag varit iväg på fotojobb i Tungelsta, var hemma hos en super mysig familj, kände redan halva sen innan så var inga problem att känna sig välkommen. Imorgon har jag gruppfoto/syskonporträtt vilket ska bli roligt. Bjuder på en av mina favoriter från idag, pojken i familjen hade ögon man kunde drunkna i.