Vad tror du?

Nu mera bloggar jag med ett snabbt internet, Com hems xxl för att vara mera exakt. Stor skillnad mot vårat sega mobila bredband som vi hade innan. Idag har Leos mormor varit uppe och fikat och hälsat på mig och magen. Försökte i flera timmar att få Leo att sparka så att mormor skulle få känna, men det ville han minsann inte. Verkar bara vara mamma och pappa som gäller just nu. Hörde av en kompis att hennes knodd gör likadant.Här om kvällen när Leos pappa tog bilder på mig och magen så kom det konstiga cirklar med på fotona han tog, vi testade att ta kort på andra saker och vinklar i rummet, men ringarna dök bara upp på bilderna där jag var med. Så kallade Orbs om man nu tror på det övernaturliga!? Pratade med frugan i luren i dag och dessa ringar hade dykt upp på bilder hon tagit på sin mage med, är detta en slump eller har vi någon/några som finns där och vakar över våra små bebisar?
Kolla vid morgonrocken på bilden nedan och avgör själv vad du tror!!

//Leos mamma


100 dagar

Nu är det bara 100 dagar till beräknat förlossnings datum om man utser från att jag ska föda naturligt. Jag tror att det kommer att bli planerat snitt och i sånt fall är det ca 86 dagar kvar. Är så spänd och ser fram imot förlossningen oavsett om det blir snitt eller vaginalt med skräkblandad förtjusning.

100 dagar kommer förhoppningsvis gå snabbt, känns helt overkligt att jag kanske kommer att hålla min son i mina armar då <3 
Förhoppningsvis så kommer han att må bra trots omständigheterna och vara mammas starka pojke.

//Leos mamma

A little bit Desperate

Min lilla kille har börjat bli bra pigg inne i magen, och man känner att han blivit betydligt starkare vilket han visar genom att sparka och rulla runt. Nu mera är han även vaken på dagen och tidigt på morgonen. Imorgon kommer Leos mormor på besök och jag hoppas nu på att hon denna gång kan känna sitt barnbarn sparka där inne. Han har varit lite snål på att sparka när andra än mamma och pappa ska klämma på magen.

Idag när Leos pappa kom hem från jobbet så hade han varit gullig och köpt blommor till mig <3
han vet hur man ska charma en gravid kvinna. Dessutom så hade han prickat så rätt att han köpt liljor.
Hade Leo varit en tjej så hade jag som förslag att döpa henne efter just min favorit blomma Lilly.

Idag såg jag att dom gjorde reklam för att Desperata husfruar ska börja igen, vilket gjorde mig mycket glad.
Jag är ett STORT Desperate housewife fan. Har alla boxar och har aldrig missat ett avsnitt. Varje tisdag så brukar jag Robin och min vännina Annika samlas och titta på det. Så allesammans bänka er framför tv:en den 5:e oktober kl 21:00.

//Leos mamma

Gravid lista

Pojke i magen

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(x) Du har ofta huvudvärk
(x) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
(x) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

 17 st

Flicka i magen

( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
( ) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta

10 st

 

Längtan till December

Har börjat att längta till December något fruktansvärt nu, vill börja sätta upp jul gardiner och tända ljus. Vara ute och promenera i snön och lyssna på jul låtar. Jag vill koka skinka och slå in jul klappar. Ja nu har verkligen min december längtan kommit.

Börjat fundera lite på vart man ska fira jul oxå, vem vet det kanske blir på ett sjukhus i Lund med leo på magen.
Det som jag tycker kan bli jobbigt med julen är att mina föräldrar är skilda och det innebär alltid lite stress och strul om vart man ska vara. Så i år hoppas jag att vi kan vara hos Robins familj och att jag kanske kan få ta med mig mamma och brorsan. Och att man kan ta en jul macka hos pappa innan. ja tiden får utse hur det kommer att se ut. 

//Leos mamma


Lugn dag

Idag har jag haft en mysig dag med älsklingen som äntligen fått två dagars ledighet från jobbet, Varit och storhandlat på willys och rensat ut lite i skafferien hemma för att få plats med all ny mat. Idag fick vi även besök av Robins Morbror och hans tjej. Sen har vi nog mest bara njutit av Robins ledighet.


Tror att min nya medicin mot halsbrännan har börjat sätta sina spår, för i natt hade jag bara halsbränna innan jag somnade, men kunde sedan sova natten igenom utan att känna av det, och idag har jag inte kännt av det alls. Så förhoppningsvis så har den börjat fungera. Denna vecka har vi inga sjukhus besök alls och det känns lite ovanligt men skönt.

//Leos mamma


Tycker det ser ut som jag blir större för varje dag.

Tradera

Nu har jag suttit i flera timmar och lagt upp saker på tradera, så gå gärna in på våran tradera sida och kolla in våra auktioner. Tänkte fortsätta att leta igenom hemmet efter fler saker att lägga upp. Ligger allt från dvd filmer till parfymer ute just nu. Så passa på att fynda!!

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1335465

//Leos mamma

Om det regnar i morgon är det mitt fel

Tar tillbaka det där om att halsbrännan har blivit bättre, I natt hade jag den värsta halsbrännan och uppstötningarna någonsin. Vaknade kl fyra av att jag blir väckt av Leos pappa som går upp för att gå på toaletten. Efter det vart det omöjligt att somna om igen, för det första så berätttar han att han såg en jätte spindel inne på toan, så jag låg och oroade mig över att den skulle ta sig in i sovrummet. Dessutom kunde jag inte hitta ett enda läge att ligga på som gjorde att jag inte fick uppstötningar, provade att halvsitta upp, ligga på rygg, på sidan, på mage, Ja i princip alla sov ställningar som finns. Ingenting fungerade, så jag låg vaken i minst tre timmar och väntade med skräk på att Herr spindel skulle komma och hälsa på mig. När jag väll sen somnade så drömde jag massa otrevliga mardrömmar som gjorde att jag vaknade stup i kvarten. Ingen bra natt med andra ord.
 
Så när jag gick upp i morse så gick jag nervöst in på toan och letade lite försiktigt efter herr spindel, men utan resultat. Jag hoppade in i duschen i god tro om att han har gått hem till sina kompisar, men jag hinner inte mer än att hoppa in och sätta på vattnet som jag ser något enormt svart komma krypandes imot mig.

Skriker till som en kärring och flyger ut ur duschen med tvålen i högsta hugg. Får modet till mig och tar duschslangen och spolar ner stackaren i avloppet. Jag får direkt sådant dåligt samvete att jag nu råkat döda herr spindel, jag är imot att döda djur oavsett hur små dom är eller i detta fallet stora dom än är. Dumma mig.
Så om det regnar imorgon så är det för att jag dödade herr spindel. Fast om man ser det från den ljusa sidan så älskar jag regn.


På tal om regn så drömde jag inatt att det regnade något fruktansvärt, och jag var ute och cyklade, och av någon konstig anledning så skulle jag köpa en ny fågel till någon vars fågel hade dött. Undrar vad den drömen kan ha betytt??


//Leos mammaVecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. 
Sex cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna tankar: Jag har kännt av det där med kramper men jag får mest som sendrag i tårna, men det går över när jag rör på dom och sträker ut foten. Halsbrännan finns kvar likaså uppstötningarna, men efter jag började käka losec så har det blivit lite bättre. Har mycket huvudvärk vilken i vissa fall leder till kraftiga migrän anfall. Jag kan känna Leos sparkar tydligt, men han håller mest igång tidigt på morgonen och sent på kvällarna. Mycket ont i ryggen. har gått upp 2-2,5 kilo sedan inskrivning. Annars mår jag som en prinsessa


//Leos mammaTänk om...

Många tänk om tankar har börjat dyka upp i huvudet. Ibland kan det gå flera veckor utan att vi tänker negativa tankar, men så ibland så dyker dom upp från ingenstans och ställer allt på sin spets igen. Igår var en sådan kväll, jag och Leos pappa satt i köket och började att prata i tänk om banorna och då kom det som en våg över oss båda. Men vi ska verkligen försöka att kämpa och ge oss fan på att vi tre ska fixa detta. Men jobbigt att veta att man kan, och säkert komma att hamna i situationer som gör en maktlös. Måste ju vara den värsta känslan att se sitt barn gå igenom operationer, eller att se att han inte orkar göra det han vill i livet, och att inte kunna göra något åt saken. Jag tror att det är det som skrämmer oss mest att vara maktlösa och att inte kunna hjälpa vårat barn.

//Leos mamma


En toppen dag

Haft en super mysig kväll med Fru, vi har lagat mat och snackat skit. Älskar min fru, har jag sagt det?
Middagen bestod av hemma gjorda köttbullar i gräddsås med hemlagad potatismos, det vart mycket gott! Frugan är nog den ända jag litar på i köket, annars har jag en förmåga att lägga mig i andras matlagning. Men Jessica hon kan laga mat hon!!
Jessica är en sådan vän man känner sig bekväm med i alla lägen och som jag litar på till 100%
är så glad att vi hittat tillbaks till varann.

Tidigare idag var jag, Robin och Leos faster på besök på svärfar Sylves jobb, vi fikade och kollade in alla prylar. Jag hittade en jätte fin glasskål för 30 kr. Älskar att fynda & 
tycker att det är super roligt att gå på loppisar och auktioner.
Efter det fick jag för mig att jag skulle klippa mig och ringde och bokade tid hos frisören.
Resultatet vart bra och jag är mycket nöjd.  I det stora hela har det varit en toppen dag.
här kommer lite bilder från dagen.

//Leos mamma

En tjockis bekännelser

Idag passade vi på att åka till Willys innan Leos pappa skulle börja jobba, tanken var att vi skulle köpa mat, men när vi närmade oss kassan så ser jag till min fasa att jag typ bara plockat på mig en massa onyttigt.
Korgen var fyllt med chips och godis. Min första tanke var att jag råkat ta någon annans korg, tittar mig runt omkring efter någon tjock människa vars korg nu blivit bestulen av denna gravida kvinna, men tuvärr insåg jag lika snabbt att det var min egen. Det enda nyttiga i korgen var nog bananerna. Så jag stack åt gubben kortet och smet förbi kassörskan.

 Än så länge har jag varit ganska nöjd med min vikt uppgång på 2 kilo, men fortsätter jag så här så får vi se hur det slutar.

//Leos mamma


Kungatronen

Nu sitter jag som en kung medans jag bloggar, min svärfar jobbar på ett ställe där folk lämnar in sina gamla saker som dom tröttnat på, och som folk i sin tur kan få köpa för en billig peng. Vi har varit på jakt efter en ny data stol ett tag nu, men inte hittat något som fallit oss i smaken, eller så har dom varit för dyra. Men i går fick jag ett mms från svärfar på en data stol som dom fått in och som jag tyckte om. Så alldeles nyss så plingade det på dörren och där står min svärfar med min kungatron.

//Leos mammaLite kärlek i vardagen

Var nere på Mvc idag där jag fick träffa en jätte gullig läkare vid namn Birgitta.
Vi pratade lite om situationen vi befinner oss i och om min migrän och magkatarr. Vi kom fram till att huvudvärken och magen nog har med stress att göra och oro inför det som skall komma. Många frågetecken kring detta med hur jag ska föda har ju dykt upp, det har nog stressat mig en hel del att alla säger olika, så hon skulle hjälpa mig att kontakta någon jag kan få prata med och planera förlossningen med. Vilket känns otroligt bra. Hon skrev ut två recept ett för magen och ett för huvudet.
Men är väldigt osäker på om jag vill ta citodon när jag får migrän, det känns inte bra att ta något så starkt. Men hämtade iallafall ut dom på apoteket, tänkte att det kanske gör mig lite lugnare att veta att dom finns där i medicin skåpet In worst case of.
Mot magen fick jag Losec som jag höppas ska vara bra.
Någon som testat dom?

Efter Mvc så gick jag, Elin och Lilleman till mullers och fikade.
sedan hälsade vi på Leos faster på hennes jobb. På vägen dit så hittade jag en liten present till Leos pappa som jag var tvungen att köpa, en sten med texten jag älskar dig på.
Aldrig fel att få lite kärleks förklaringar mitt i vardagen.

//Leos mamma

Hem åt min Theo någon?

Idag ska jag möta upp Elin och Isak nere på centrum, först bär det av mot sjukhuset där jag ska träffa en läkare ang min huvudvärk och magkatarr. Sen blir det nog en fika och en sväng på stan. Sedan måste jag hem till hundarna som inte kan vara själva. Önskar att jag kan hitta en köpare till Theo snart så att jag kan börja komma ut och vara social med vännerna igen. Jätte många som är intresserade och hör av sig men av någon anledning så kommer ingen och tittar på honom. Tycker verkligen om Theo och vill ju helst inte sälja honom men har inte så mycket val nu när Leo ska flytta hem till oss. Och all tid vi kommer vara på sjukhus. Miller är en helt annan femma då han är något lugnare och harmonisk.  Och min mamma har varit snäll och sagt att hon kan ta honom då vi är på sjukhus.


Så finns det någon där ute som har hundvana och kan tänka sig att ta hand om vår Theo så hör av er så får ni mer info.


//Leos mamma


 

Läkaren imorgon

Idag var frugan snäll och körde ner mig till Mvc, som tur var så fick jag tag på min barnmorska som hjälpte mig att få en tid till läkaren imorgon. Ska försöka att få något mot min migrän som inte vill försvinna och jag ska oxå försöka att få något som kan mildra halsbrännan och uppstötningarna jag har konstant. Den femte oktober ska jag skriva in mig på nytt hos min gamla barnmorska, vilket känns väldigt bra. Annars hade jag varit tvungen att gå inne på KS i solna vilket hade varit lite för mycket onödigt åkande för något dom kan hjälpa mig med i Nynäshamn. Så nu håller jag alla tummarna jag har inför imorgon att läkaren hittar något jag får ta, för jag står inte ut med att få dessa migrän attacker.

Efter Mvc gick jag och frugan som vanligt och köpte massa god mat som vi sedan kalasade på här hemma.
alltid mysigt att ha henne på besök. Just det jag skrev igår att jag var orolig att Leo inte hade sparkat på några timmar, men på natten så började han leva loppan igen.

//Leos mamma

Inga sparkar

Är det vanligt att man inte känner sparkar varje dag? Har inte kännt Leo röra sig i magen på hela dagen.
Det oroar mig..
Min huvudvärk sitter fortfarande i och inget verkar hjälpa. Ska ringa barnmorskan imorgon och be henne försöka att fixa fram något jag får ta mot min migrän.

//Leos mamma
3 små pojkar

Idag är min plan att trotsa min envisa huvudvärk genom att stor städa. Igår målade jag och Leos pappa resten av väggarna i vardagsrummet, eller det var snarare han som målande medans jag låg på soffan och mydde pyton. Vart iallafall super fint. Har nu snart satt allt på sin plats och ska  ta och börja dammsuga och skura golven. Lägger upp lite bilder sen på hur det blev.


Nu till dom roliga Nyheterna min Fru och Jesper väntar oxå en liten grabb, så nu ska både jag Annika och Jessica ha pojkar. Tycker det känns rikitgt riktigt skoj.

//Leos mamma

Migrän

Har världens migrän attack som verkar vilja sitta i. Legat i sängen största delan av dagen och mått illa så har inget intressant att skriva om idag. Jag har kommit fram till att dom borde göra en migrän medicin som gravida får ta, för detta är förjävligt att bara kunna ta alvedon som inte hjälper någonting. Skriver imorgon om jag mår bättre.

//Leos mamma

vem har rätt?

Leos pappa tog en bild på skärmen inne hos ultraljuds teknikern, Men vi ser två olika ansikten och ber er läsare nu om hjälp. Vilken bild är den korrekta. Bild nr ett eller bild nummer två?


//Leos mamma

Nr ettNr två

Leo i 3D

Denna natten fick jag inte många timmars sömn, då jag varit på helspänn inför Frugans RUL. Vaknade flera gånger under natten och var tvungen att kolla klockan. Men tillslut så var klockan dags för uppgång. Skickar iväg ett snabbt sms till frugan och kollar hennes nervositet. Fick tillbaks som svar att den verkade ligga på samma nivå som min. Det vill säga NERVÖS.

Klockan springer otroligt nog snabbt fram och det är dags för att gå ner mot tåget. Resan går smidigt och snabbt och helt plötsligt så anländer vi vid Stockholm. Vi hoppar på bussen som ska ta oss till KS men vi får hoppa av lika snabbt som vi kom på, Pga demostranter som hindrar trafiken. TYPISKT vi som verkligen hade försökt att planera tidsmässigt. Som extra bonus så får vi en farbror i hällarna som inte kan stockholm och behöver vår väg ledning att komma till KS. Efter lite krångel med tunnelbana och buss så är vi tillslut framme vid KS.
 

Efter en aning förvirring inne på sjukhuset så hittar vi rätt och får träffa en jätte trevlig läkare. Han gör ett UL på mig och visar till och med Leo i 3D.. Tårarna kom och lyckan bara öste ner över mig. Ingenting hade förändrats, och i det stora hela är det posetivt. Efter Ul åkte vi upp några våningar för att träffa en överläkare. Det mötet gav mig inte mycket och jag kände mig mest obekväm i hennes närvaro, så vi bestämmde oss för att vi ska fortsätta att träffa min vanliga barnmorska i Nynäshamn, men att vi kommer in när dom ska kolla Leos hjärta och när vi ska träffa kardiologen. Det underlättar för oss en hel del då vi slipper åka hela vägen till stockolm för saker som min egen barnmorska kan klara av.


Vad frugan har i magen ska jag vänta lite med att avslöja men kan säga som så att det var en söt liten sak. Och Tant Natalie är överlycklig över att allt såg bra ut. Stort Grattis till er.


//Leos mamma


Vad kommer hon att få?

Imorgon så åker vi in till Solna för en UL undersökning, och sedan har vi tid hos en läkare som jag tror att vi ska diskutera Leos förlossning med. Väldigt massa åkande nu mera. Får se om vi åker in med tåg imorgon eller om vi kanske kan få skjuts av Svärfar.
Idag skulle jag ha haft besök av E, som äntligen har fått komma hem efter en månads tid på sjukhus med Lilleman. Jag har börjat bli sjuk så vill inte riskera att smitta ner någon. Så vi får ta våran tjej kväll en annan gång.

Imorgon får frugan veta vad hon bär på. Är det en pojke eller är det en liten flicka?
Är så spänd och pirrig och förväntar mig ett samtal bums efter dom varit där.
Hon tror bestämmt att det är en grabb men jag tror faktiskt att det är en flicka.
Men vi får se inom sin tid. Känns så underbart att både jag, min fru och A ska ha samtigt.
Skummt att vi prickade in med en månads mellan rum.
Nej nu ska jag baka bullar och som jag sedan ska göda Leo med.


//Leos mamma
Its a Boy

Haft värsta nostalgi trippen idag. Suttit och kollat på Tre kronor, riktigt dåligt men ändå så bra. Synd att dom sprängde alla i luften i slutet annars hade det varit roligt om dom började köra det igen. Idag fick jag glädjande besked från A & J som varit inne på sitt rutin UL och fått se att dom väntar en liten grabb, Så STORT GRATTIS till er. Nu väntar jag på spänning tills J och J ska in på torsdag och se vad dom ska få. Skulle inte förvåna mig om vi alla tre får grabbar. Fast skulle vara roligt med en liten flicka. Är lite sugen på att köpa rosa kläder. Men den som väntar får se.

//Leos mamma
Sjuka människor

Hur kan man välja att ta en sen abort för att killen lämnat en, och sedan lägga ut bilderna på sitt döda barn på sin Facebook? Är ju helt sjukt. Jag skulle kunna förstå om det var en ofrivillig abort och att man tar ett kort för att ha som minne. Men man lägger väl inte ut detta på nätet så att alla kan se. Stackars sjuka människa hoppas du får den hjälp du behöver för detta är inte friskt.  När jag ser sånt här kan jag inte bara sitta tyst och titta på utan var bara tvungen att skriva av mig.

//Leos mamma

Leo sparkar

Här kommer ett litet klipp där man kan se Leo sparka. Sparken kommer 8 sek in i klippet.

 

Förlossnings tankar

Händer inte så mycket nu på dagarna, så inte alltid jag har så intressanta saker att skriva om. Imorgon börjar iallafall en ny vecka vilket innebär 2 sjukhus besök, ett på KS och ett på Astrid Lindgrens, båda två äger rum på Torsdag. Hoppas verkligen att jag får snacka med någon om förlossingen och om hur jag faktiskt vill göra. Känns lite som att folk bestämmer åt en utan att kolla efter vad vi känner och tycker. Snackade lite med Leos pappa igår ang förlossningen, och om hur han vill att det ska bli, och om han har några tankar eller önskemål. Men han tyckte att jag skulle känna efter hur jag först och främst vill ha det och att vi utgår därifrån. Så ska försöka att skriva ner lite tankar jag har runt detta och ta med mig det på Torsdag. Fick väldigt mycket bra tips och råd av V som faktsikt hjälpte mig väldigt mycket på traven. Hoppas nu bara att dom lyssnar på mig och mina tankar och ideer runt detta.

Nu kan jag känna mer och mer när Leo rör sig där inne. Sparkarna blir starkare för varje dag känns det som. Och magen bara växer. Tänkte att jag ska försöka att spela in sparkarna och lägga upp ett video klipp här på bloggen.  här kommer en bild på magen i vecka 24.

//Leos mamma

Halsbränna och sömnbrist

Idag har jag största delen av dagen legat i sängen och försökt att ta igen nattens uteblivna sömn. Halsbrännan har trappats upp till en helt ny nivå och mardrömmarna håller i sig, och Leo leker rövare inne i magen. Så mycket sömn blir det inte längre.

Igår kväll var jag uppe en sväng hos V & M. vi fikade och pratade lite om V:s förlossning. Hade en massa frågor ang kejsarsnitt som hon var snäll och svarade på. Efter en stund kom även fru över, vi gosade med bebisen och pratade graviditeter. Sen bar det av hem där vi kollade på The blind side. En ny film med sandra bullock som jag varmt rekomenderar.

På måndag ska jag ta och gå till apoteket och försöka att få tag på något bra mot halsbrännan. För detta är inte hållbart längre. Snart börjar Dansfeber och sedan ska vi se en dokumentär om world trade center. Tänk att det redan har gått 9 år.

Vill tacka alla hjärtebarns föräldrar som tar sin tid och skriver till oss. För det är vi oerhört tacksamma. Det hjälper oss mer än ni kan ana.

// Leos Mamma
Konsten att sova

Numera på nätterna drömmer jag bara drömmar som är av det otrevliga slaget. Kan vakna upp mitt i natten och vara rädd för att somna igen. Det är alltid samma sorts dröm, någon försöker att ta mitt barn ifrån mig och oftast åker jag hiss ner i vatten. Alla som känner mig vet att jag har en enorm rädsla för vatten och hajar. Så vad betyder nu detta? Och hur kan jag få drömmarna att försvinna? Inatt sov jag inte många timmar, utan låg vaken och ville inte somna om igen. Detta börjar bli ett problem då jag går runt som en zombie hela dagarna pga min sömnbrist.


//Leos mammaPar i hjärter

Här kommer en bild på våra tjocka magar. Frugan i svarta byxor är i vecka 18 och jag i vecka 23.
Kärlek//Leos mamma

Remisser

Min post har börjat se väldigt annorlunda ut. Det bara öser in remisser från karolinska och bara idag har jag fått tre stycken. Men det är ju faktiskt en bra sak, det betyder att dom kollar upp en offta och det känns tryggt och bra. Vet att mitt förra inlägg vart lite negativt, men har legat med täcket över huvudet idag och bara tänkt. Så har nu kommit fram till att detta faktiskt inte innbär att han bara blir trettio utan faktiskt kan bli en gammal man. Saker och ting utvecklas ju så sjukt mycket inom sjukvården. Men ibland har jag dessa dagar då jag bara ser allt det negativa i situationen och har svårt att fokusera på att må bra.

 Ikväll kommer J över på middag.Tänkte jag skulle tvinga gubben att laga köttfärssås vilket han är en hejare på. Sen kanske vi lirar ett spel eller nått. Så kvällen kommer nog att se ljusare ut än vad min dag har gjort.

//Leos mamma

Dansa på min Grav

Varför säger dom inte bara till en allt de där jätte viktiga på en gång. Jag vart jätte rädd och ledsen igår efter sjukhus besöket, hade inte förväntat mig att den äldsta med detta hjärtfel är 30. Ingen verkar reagera som jag på detta, och det gör mig jätte förvirrad och ledsen att inte bli förstådd. För mig kändes det som en jag fick min sons  dödsdom. Jag vill ju inte leva längre än min grabb. Jag vill Inte behöva begrava min pojke. Jag vill att han ska dansa på min grav inte tvärtom. Leos pappa verkade inte kunna se ur min synvinkel och på honom får jag nästan känslan att detta var ett bra svar? Men för mig var det som att dra mattan under fötterna. Vid 30 års åldern är den äldsta som har detta, men det innebär ju då att alla andra har dött innan. Visst denna kille kanske lever ett bra liv. Men jag utgår inte från denna kille utan jag ser alla dom som dött innan. HELVETE är allt jag känner just nu. Nu är jag tillbaks på ruta ett och stampar. Är det jag som är fel ute eller? ingen annan verkar ju förstå.


Jag tänker på min son även som vuxen, inte bara fram till arton års ålder. Jag vill att han ska gifta sig, skaffa sitt dröm jobb, få barn, göra det han vill. Jag vill inte vara den som säger att
-Nej du kan inte. Jag vill kunna säga -Du kan allt du vill, och du kan bli allt du drömmt om.
Vill inte att han ska vakna en dag och säga
att jag valde fel.

Men varför sa dom nu inte detta till mig lite tidigare?

//Leos mamma

Frågor & svar

Här följer frågorna vi ställde till Barnkardiologen:

Hur kommer Leo att må om man jämnför med ett friskt barn?

Svar: Leo kommer inte att orka lika mycket som andra barn.

Hur kommer han att må vid födseln?

Svar: Om allt går enligt planerna kommer han att må bra.

Matning - hur länge sond?

Svar: Så länge det behövs men behöver inte bli så länge.

Hur fungerar sond?

Svar: Genom en slang i näsan som går ner till magsäcken.

Hur länge blir vi kvar efter förlossning?

Svar: Minst en vecka om allt flyter på som det ska.

Hur bör jag föda?


Svar: Vanliga vägen. Beror på hur hjärtat utvecklas.

Kan jag välja kejsarsnitt?

Svar: Diskuteras med förlossningsläkare.

Vilka av hjärtfelen är dom "allvarliga"?

Svar: Man ser till helheten. vilket resulterar i ett allvarligt hjärtfel.

Livslängd?

Svar: Den äldsta dem känner till med enkammarhjärta är 30 år och är fortfarande i livet.

Vilken hjälp kan/kommer vi att få?

Svar: Kurator, Psykolog, Läkare, Sjuksköterska, Sjukgymnast, Resursperson

Medicinering?

Svar: Ingen medicinering.

Vanligt med allergi?

Svar: Ingen ökad risk.

Försäkring av hjärtsjuktbarn?

Svar: Kan vara svårt att få hjärtat försäkrat, Kuratorn kommer hjälpa till.

Infektionsrisker?


Svar: Ingen ökad risk. Förutom före och efter operation under RS säsonger.

Träffa andra vars barn är hjärtsjuka?

Svar: Finns möjligheter 

Att tänka på?


Svar: Se det friska. Njut av graviditeten. Ge Leo kärlek, värme och närhet!

// Leos Mamma & Pappa

Vågen. Vän eller fiende?

Köpte mig en våg igår så att jag kan ha lite koll på vikten under graviditeten, Blir alltid lite ledsen när jag går upp i vikt oavsett om jag är gravid eller inte. Dumt! jag vet! Igår vägde jag mig och såg att jag gått upp med 1 kilo sen jag vägde in mig hos barnmorskan. Först blev jag ledsen men sen påminde J mig om att jag faktiskt är gravid. Trodde faktiskt inte att jag skulle noja över min vikt men på något konstigt sätt blir jag ledsen av att se hur jag ökar. Vet inte om det är gamla dumma vanor som sitter i?


Snart bär det av mot solna. Vi är nervösa men förväntansfulla.

//Leos mammaAstrid Lindgren Imorgon


Imorgon bär det av mot Astrid Lindgrens i solna. Vet inte riktigt vad vi ska få göra när vi är där men jag tror att vi ska planera hur förlossningen ska se ut och träffa barnkardiologen för lite frågeställning. Ska bli skönt att få svar på allt det man undrar. Ska strax sätta mig ner och skriva frågorna vi har i en anteckingsbok och även försöka att klura ut fler. Väldigt förväntansfull inför mötet imorgon. Nu känns faktiskt allting väldigt bra och jag har en bra magkänsla.

Idag när jag la mig i J:s soffa så började lill killen och sparka så idag fick j känna Leo sparka. Härligt nu när han  börjar vara vaken på dagen med.
 Känner en sådan kärlek till min unge.

Hur ska min pojke komma till världen?

Innan onsdag önskar jag att jag blivit lite klokare runt detta med förlossningen. Enligt barnkardiologen så tyckte han att jag skulle föda naturligt, men när vi sedan träffade förlossnings läkaren så han att det med största sannolikhet att blir planerat kejsarsnitt. Detta gör mig lite förvirrad. vem borde jag lyssna på? Kardiologen eller en förlossnings läkare? Ja vi lär ju få svar på det på den frågan på onsdag men skulle vara skönt att jag kunde komma fram till själv lite innan om hur jag vill göra. Finns för och nack delar åt båda hållen.

Just nu så väger bägaren lite mer åt kejsarsnitt, då jag tror att min nervositet över Leos hjärtfel kommer att stressa oss alla tre på ett negativt sett. Dessutom går det ju snabbare för Leo att komma ut på det sättet. Att födas är ju kämpigt för barnet. Och med Leos tillstånd så vill jag ju inte att han ska behöva kämpa mer än han redan gör. Sen har man ju hört att det alltid är bäst för barnet att födas vaginalt men i Leos fall undrar jag verkligen om så är fallet?

Tror att jag ska läsa på lite om detta innan onsdag. Hur har era förlossningar sett ut? vad har ni för erfarenheter?
Hur mår man tillex efter ett kejsarsnitt? Känns lite jobbigt att vi troligen kommer att vara borta över jul helgen.
Lite svårare för vänner och familj att komma och hälsa på när man dessutom kommer att vara i Lund. Känns lite tråkigt när inget har blivit som man planerat.
men antar att det så så livet blir från och med nu.

//Leos mamma


Vad tiden bara flyger fram

Insåg att jag nästa vecka går in i sjunde månaden. Känns verkligen som att det var igår jag plussade. Satt och läste lite anteckningar från min första tid som gravid, och detta var vad jag fann.

I förrgår plussade vi.
Känns Fantastiskt men samtidigt lite läskigt, många frågor som snurrar runt i huvudet. Mycket som ska fixas innan bebis kommer. Börjar fundera på om denna lägenhet räcker för oss? Måste jag sälja katterna kommer det att gå runt ekonomiskt? Vill vi verkligen det här? Konstigt att man tänker så när man så länge gått runt och hoppats på plusset. Men antar att alla tänker en del när man nyligen fått reda på att man är gravid. Vill gärna berätta för familj och vänner men vet inte om jag borde när det ändå är så pass tidigt in i graviditeten. ja detta känns ju helt overkligt att vi ska få ett litet barn. Är verkligen jätte glad men klart man måste få bli lite rädd oxå det är ju ändå ett stort ansvar.

Tänk om jag visste då vad jag vet nu. Hur hade det sett ut då? Hade jag övervägt en tidig abort då? På bilden var jag kanske i vecka tio och tyckte då att jag var JÄTTE stor.

//Leos mamma

konsten att försäkra ett sjukt barnSå härligt att nu sovrummet är färdigmålat och allt står på sin plats igen. Gillar inte när det är kaos i lägenheten. På måndag ska Leos pappa försöka att få ledigt från jobbet så att vi kan ta det sista i vardagsrummet. Sen är vi helt klara med målningen iallafall. Men sen ska vi påbörja nästa projekt, vilket innebär att vi ska dra el in till badrummet och installera en tvättmaskin. Blir nästan ett måste nu när Leo ska komma, lär bli mycket smutstvätt och springa till tvättstugan som ligger i ett annat hus är nog ingen höjdare.

På måndag ska jag ringa runt till lite försäkrings bolag och se om det finns någon som kan tänka sig att ta imot en hjärtsjuk pojke. Har nämligen fått höra att det inte är lätt att få sitt sjuka barn försäkrat. Så håll tummarna att någon kan ta imot honom.

Någon som erfarenhet av detta ?


//Leos mammaForum bra eller dåligt?

Suttit idag och letat genom en massa forum efter folk i samma situation. Och jag har alltid oturen att hitta dom värsta trådarna som handlar om änglabarn. vart så illa berörd av ett inlägg skrivet av en mamma som hade förlorat två barn med hjärtfel. Ett av hennes barn hade dött av  liknande hjärtfel som Leo har och det fick mig att bli helt till mig av förtvivlan, var tvungen att ringa upp Robin som var på jobbet och kolla när han skulle sluta för jag bröt ihop totalt. Som tur var hade han nyligen slutat och var på väg hem. Funderar på om jag ska sluta sitta och söka på forum eller om det är nyttigt att faktiskt förbereda sig på det värsta. Men om jag reagerar på detta viset kan det ju inte vara nyttigt för leo i magen? Kan jag stressa honom genom att jag mår dåligt?  Det är det sista jag vill. Att vi ska in nu på onsdag till Astrid lindgrens känns väldigt bra, ska bli så skönt att få svar på frågorna som snurrar runt i huvudet.

Ikväll kommer vi bli klara med målningen i sovrummet vilket känns så skönt, få undan allt skit och ställa alla möbler på plats igen. Just nu så råder det kaos i lägenheten. Efter vi är klara med måleriet så ska vi kolla på ett par filmer vi hyrt. Mannen under trappan och I love you phillip morris, hyrde även ett svenskt drama som jag tänkte roa mig med imorgon då Robin jobbar hela kvällen. Tack till E:s  mamma S för ditt stöd, känns skönt att veta att det finns mammor som du.

//Leos mamma

Rädslan av att släppa kontrollen

Framåt kvällarna så kan man tydligt känna Leos sparkar och man behöver inte vänta speciellt länge innan man både kan se och känna tydligt hur han spratlar till där inne. Känslan är underbar och jag vill bara ha mer och mer. Önskar att han kunde vara vaken jämt. Suttit och tänkt tillbaks lite på när vi fick beskedet och om hur jag tänkte och måddde då. Då var allt mest mörker och jag ville inte känna några sparkar eller ha på mig kläder som satt åt i rädsla om att någon skulle påpeka min gravida mage. Jag var så rädd. Har alltid gillat att ha kontroll och har levt mitt liv lite efter schema och tider. Men nu har jag varit tvungen att försöka att lägga det där åt sidan. och försöka att tänka tvärtom. det blir jobbigt.. Men nu har jag inte så mycket val nu måste jag börja leva på ett helt annat sätt. sätta mina behov åt sidan och släppa all kontroll för detta är något jag inte kan ha kontroll över.

//Leos mammaAstrid lindgrens på Onsdag

 sIdag har jag spenderat dagen med frugan J, vi har kollat runt lite på nätet efter forum som handlar om hjärtsjuka barn. Är inte så lätt som man kan tro att hitta folk i liknande situationer. När man söker på forum hittar man oxå mycket som skrämmer en, man hittar många vars barn har dött av liknande hjärtfel och det är fruktansvärt jobbigt när man börjar tänka i dom banorna. Man försöker att vara så stark hela tiden men ibland känner man att paniken börja krypa fram. Tror aldrig att man kan föreställa sig vad man man har framför sig förrens man är där. Jag inser nu att det kommer att bli mycket jobb men tror att jag aldrig i min vildaste fantasi kan förstå hur det igenkligen kommer att bli när vi väll står där med vår sjuka pojke. Lär ju bli en omtumlande resa.

Idag fick jag samtal från Astrid Lindgrens sjukhus som medelade att vi har fått en tid nu på onsdag hos kardiologen, så nu ska jag försöka att komma på så mycket frågor jag bara kan ang Leos tillstånd. Ni får gärna hjälpa mig att komma på frågor. Kommer att skriva ut frågorna och svaren sen här på bloggen.
Hoppas verkligen att min blogg kan hjälpa någon så som heja abbe bloggen har hjälpt mig.

//Leos mammaHaninge tur & retur

Idag har varit en super mysig dag med en tripp till Haninge med Annika, Jocke och Billy. Vi var först inne en sväng i Haninge centrum där jag hittade en stor oversize skjorta till mig och världens sötaste fin stickade overall till Leo. Sen begav vi oss till babyland och sedan till Bauhaus där vi inhandlade en massa färg.
 Sen begav vi oss hemåt. Nu sitter jag och väntar på att färgen ska torka i sovrummet. Sofie och Oskar har varit snälla och passat våra små monster(hundarna) idag så att vi kunde åka. Tur att man har så snälla vänner. 

//Leos mamma