3 Års kalas och Bio

Idag har vi varit på kalas hos min kusin som fyller tre år imorgon. Av oss fick han playdoo lera och en pjamas, han verkade jätte nöjd och belåten. Vart bjudna på en jätte god soppa som jag tänkte be om receptet på!! Var nog den godaste soppan jag ätit!!. Jätte mysigt att få träffa släkten igen, händer ju inte allt för ofta.
Ikväll ska svärmor komma över och passa hundarna medans vi ska på bio och se Saw 3D, vi tänkte bjuda med Robert som tack för all hjälp vi fått med passning av hundar och bärhjälp. Som sagt man har bra vänner!!

Igår kväll när jag låg i soffan hade Leo party i magen, RIKTIGT starka sparkar fick han till, jag lyckades spela in lite. Så delar med mig av videon.

//Leos mamma

Det står en Diva i mitt vardagsrum

Kom för ett tag sen hem från höstmarknaden, där vi var med Robins syster och hans mamma, mötte även på Robert där nere. Var samma grejer som förra året! Men lyckades iallafall hitta mina kryddor, och min årliga förbrukning av strumpor! Hittade även en jätte fin tavla som vi tänkte ha ovanför Leos säng och en pjamas till min lilla kusin som fyller år. Sen hämtade vi ut vagnen på posten ,tog en fika och sedan fick vi skjuts hem av Robins morfar.

Efter lite om och men så fick vi ihop vagnen så nu står den här och bara väntar på Leo. <3  Robin har gått runt och provkört här hemma, han ser ut som en stolt tupp.

//Leos mamma 
Stolt blivande pappa provkör.


Vecka 31

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.
Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

DU

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Pappa
Har ni funderat över var ni vill att barnet ska födas? De flesta blivande föräldrar föredrar den klinik som ligger närmast. En del par vill föda hemma i sin trygga miljö. Viktigt är då att man diskuterar detta i god tid med sin förlossningsavdelning. Det är långt ifrån alla som ställer upp vid en hemförlossning.Till mina vänner

Tänk vad bra vänner och familj man har som alltid ställer upp när man behöver ta en paus och bara komma ifrån för några timmar, slippa tänka på allt jobbigt. Eller som ställer upp och passar hundarna när vi behöver åka på sjukhus besök. En som alltid kör en till alla sjukhusbesök utan att tveka. En som hjälper till som flytthjälp mm utan att tveka. Vänner som skriver fina kommentarer i bloggen och ger en styrkan att fortsätta, trots att man inte ens träffats. En vän som kommer över med pizza och blommor och en kram när man fått ett besked som skakat om ens värld!! Någon som köper en tvättmaskin för att underlätta för oss, och en bror som fixar dom grymmaste tv spelen till lillasyster när hon är uttråkad. Jag Älskar er <3


//Leos mamma


Höstmarknad <3

Som jag längtar till denna helg som kommer!! Imorgon ska vi åka till Länna med svärfar för att inhandla en dusch sarg och sedan på Lördag så är det marknad nere i Nynäshamns centrum och förhoppningvis så finns mitt favoritstånd där då. Det är ett kryddföretag Oldenburgs som säljer min favorit krydda Texas wings. Dom kommer inte på alla marknader, men hoppas innerligt att dom kommer på lördag!! Då ska jag köpa hem två jätte påsar så jag klarar mig till nästa gång. Älskar matlagning och har den kryddan i det mesta jag gör här hemma. Dessutom är Robin ledig under hela helgen vilket är ovanligt! Så ska bli skönt att få lite tid med honom och förhoppningsvis så kanske vi kan ta en tur förbi hans mamma och syster och hälsa på.


Lite ledsen idag, blev missförstånd igår med en kompis över ett vagn köp! Planerat sedan en lång tid att vi skulle köpa hennes sons vagn när dom köpt en ny. Men igår får man ett sms om att dom ska köpa en ny vagn på fredag och behöver då ha pengarna för vagnen jag ska köpa inom två dagar. Hade hoppats på att få en förvarning lite innan så att man man visste att tillex "nästa månad" behöver vi pengarna. Det är ju inte så att man sitter med 3500 i bakfikan utan man behöver nog iallafall en månad på sig.. Hur som helst blev det ett missförstånd någonstans på vägen och nu ska vi inte köpa den längre just pga av att jag faktsikt inte kan trolla fram så mycket pengar på en dag. Lite ledsen men jag överlever nog.

Så då blev det att gå ut på nätet för att söka efter ny barnvagn, har hört att vänte tiden kan vara långa på att få hem sin vagn så det vart ett inpulsköp, men ett bra sådant för jag gillar verkligen denna vagn.  Det blir en Cresent Diva som Leo kommer att få ligga i. Men leveransen skulle bara ta en vecka så jag behöver inte vänta allt för länge. Så mitt uppe i allt missförstånd så är jag iallfall nöjd med vagnen men mindre nöjd med bråket, är det något jag verkligen vill hålla mig ifrån så är det tjafs och bråk för det gör mig bara ledsen.


//Leos mammaVad behöver man ha med sig?

Fick knäppen igår och drog fram Leos garderob och började gå igenom hans kläder för att se vad som fattas, Tycker det är svårt att veta tillex hur många byxor, hur många tjocka tröjor, hur många dregellappar behöver han ha? Ja hur mycket behöver man ha av varje grej? vad för salvor bör man ha hemma? Vilka blöjor är bäst? Hur som helst så tror jag att jag har det mesta i klädväg nu. Började till och med planera vad han skulle ha med sig i BB väskan. Eftersom vi kommer att ligga kvar i minst en vecka på sjukhuset så kommer samma fråga upp på den fronten!! Hur mycket och vad ska man ha med sig? 

//Leos mamma


MVC Besök

Idag var jag nere på Mvc för en vanlig rutin kontroll. Allt såg bra ut, jag följer kurvan jätte bra, blodtrycket var oxå bra, fick lyssna på Leos hjärta som slog på fint i 150 slag i min. Fick även väga mig på vågen vilket jag inte gillar för den bara plussar på sig hela tiden. Ligger på 70 nu. Gillar inte förändringar men kanske dags att vänja sig med det nu?? När jag kom hem så la jag mig på soffan för att vila ögonen men det slutade med att jag vakande upp nu 4 timmar senare. Har börjat bli väldigt trött av mig så som jag var i början av min graviditet och börjat få lite illamånde dessutom! Kanske får jag igen nu eftersom jag hade det för lätt i början?

//Leos mamma

En pappas kärlek

Tror inte jag behöver säga så mycket, denna bild säger allt.

Pappa Älskar dig.


Maskinen är på plats.

Idag fick vi hjälp av våran kompis Robert att bära ner badkaret till källaren och bära in tvättmaskinen i badrummet. Vart super bra!! Så nu väntar vi bara på att Frugans man ska dra in elen och sen ska det fixas med vattnet. Sen måste vi även få tag på en duschsarg så att det inte det kommer en massa vatten under maskinen.

//Leos mammaDesperate Housewife ??

Har börjat få värsta längtan efter att få börja pyssla här hemma, jag vill rensa ut garderoben, och har sug efter att jul pynta och jul baka. Vill börja bädda Leos säng och fixa iordning skötbordet och packa BB väskan!! Ja listan bara fortsätter... Är det detta som kallas för att man Boar? Jag vill att allt ska vara perfekt. Kanske blivit en hemma fru!!  Någon mer än jag som fått detta konstiga betende när dom varit gravida? eller kanske håller på likadant?


//Leos mamma


Bättre sent än aldrig

Har ju helt glömt bort att lägga upp en bild på magen i vecka 30, så här kommer den.//Leos mamma

Jultomten kom tidigt i år!

Igår avslöjade min mamma att vi skulle få en tvättmaskin i julklapp. Var nog det bästa som vi kunde få hjälp med just nu. Vi hade planerat att köpa en ny tvättmaskin innan Leos ankomst, så att vi skulle slippa att springa ner i andra huset för att tvätta. Så detta kommer att underlätta för oss jätte mycket!! verkligen uppskattat. Tack snälla mamma!! 

Dessutom var mamma och hennes gubbe så snälla och körde hem den till oss idag, så nu står den här i mitt vardagsrum och bara väntar på att få bli installerad. Så nu ska vi fixa någon som kan dra in elen och sedan måste vi fixa någon som kan ordna med vattnet, och badkaret ska bäras ner i källaren. Sen ska det tvättas för fulla muggar.

Jag kan känna att Leo blir starkare för varje dag som går, han kan verkligen lägga in kraftiga sparkar. Nu har jag börjat längta jätte mycket efter att få hålla honom i mina armar. Ikväll ska jag kolla på dokumentären Babies som jag hört ska vara bra.


//Leos mamma


Vecka 30 Jippii

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling är en allmän guide till hur din bebis växer.Nu är man kossa

Idag är inte mitt huvud med i leken, tror jag spände mig igår pga av sjukhusbesöket, och därav kom huvudvärken som ett brev på posten. Inatt drömmde jag att jag hade börjat läcka, och när jag vaknade så fanns det tre små små droppar på lakanet. Så nu är jag officielt en kossa.

//Leos mamma

Världens sötaste mun!!

Oj vad denna dag bara sprang iväg, besöket på fostermedicin gick bra, Inget nytt oväntat har hänt, så det känns super skönt. Tyvärr blev det ingen 3D bild idag då Leo låg och gömde sig. Men vi fick ett par häftiga bilder ändå. Efter besköket hos läkaren så fick vi träffa en barnmorska som vi kommer att träffa varje gång vi är på fostermedicin, hos henne fick vi lite info om hur dom arbetar där och fick även veta att vi alltid kan ringa dit om vi har frågor. Pratade även med henne om hur förlossningen skulle se ut, och nu verkar det vara bestämmt att jag ska föda vaginalt på KS, känns bra att nu äntligen veta hur det kommer att se ut runt min förlossning.


Efter Ks åkte vi till Farsta där jag hittade ett par mamma byxor och en tröja till mig, och en massa fint till Leo.
Tiden bara rann iväg så vart inte så mycket mer tid över till annat. Hann in en snabbis på Apoteket där jag köpte flytade Gaviscon och olja mot strior på magen. Nu ska jag och Frugan snart titta på Veckans kanin, tror att det kan vara ett program som faller oss i smaken.

//Leos mamma
Kolla in Leos läppar :) värsta Pussmunnen

Nu åker vi

Nu ska vi snart bege oss mot KS för att ta en titt på vår lilla prins i magen. Hoppas verkligen att allt kommer att gå bra och att inget nytt dyker upp. Ska försöka att komma ihåg att fota lite under dagen, kanske till och med får filma undersökningen!!?  Och förhoppningsvis ska vi försöka få en bild på våran prins. Vi skriver när vi kommit hem.


//Leos Pappa

Att göra innan storken anländer

Ibland blir jag lite nervös över hur vi ska få ihop allt innan Leo är här. Mycket kvar som ska ordnas och mycket kvar att köpa till honom. Vad behöver man igenkligen till en liten bebis? Hur mycket av allt behöver man? Tänk om man glömmer att köpa något viktigt. Detta blir ju vårat första barn så frågorna är många om vad man faktiskt behöver. Så kom gärna med tips på vad man bör ha hemma!//Leos mamma

Att simma motströms

Vet inte riktigt vad som har hänt med mig under dom senaste två dagarna, jag har stängt av telefonen och känner bara för att stänga in mig. Jag tror att verkligheten har kommit i kapp mig ännu en gång, Känns som att jag simmar och simmar men ju närmare mitt mål jag kommer, inser jag att det är slutdestinationen jag är livrädd för. Försökt att prata en hel del med Leos pappa om hur jag mår och kännner och försöker att hitta förståelse, han simmar ju ändå med mig, men ändå känns det som att jag simmar motströms medans han simmar medströms. Han tröstar mig när jag är ledsen och säger att allt kommer att gå bra.Men har han verkligen insett hur våra liv kommer att se ut? Hur Leos liv kommer att bli? Han ser alt så positivt på allt, medans jag är mer realistisk. Önskar att jag kunde vara lika positiv och det har jag varit under en ganska lång period men sen kommer det som en våg som drar en ner till botten igen. Det är 79 dagar kvar till beräknad förlossning, vet inte hur jag ska ställa mig det det, jag vill ha honom i mina armar samtidigt som jag vill att han ska ligga kvar i magen där han mår bra.

Imorgon ska vi till KS fostermedicin för att yttligare en gång kolla på Leos hjärta och kroppen för att se att inget nytt oväntat dykt upp. Hoppas innerligt att jag får en 3D bild då som jag kan dela med mig av i bloggen.
Inget roligt inlägg idag men det är så det ser ut just nu, men som alla andra gånger så ställer jag mig nog upp snart igen. 
 
Till alla er hjärtebarns föräldrar bli medlem på http://hjartebarn.ning.com/ 

//Leos mamma


Konsten att mata ett hjärtsjukt barn

Fick en förfrågan av en mamma som väntar ett hjärtebarn om hur jag känner inför ammningen av Leo.
Många hjärtsjuka barn är offta för svaga för att amma och måste sondmatas, vi har även fått höra att det troligen kommer att se ut så i vårat fall med. Innan vi visste att våran grabb var hjärtsjuk hade jag sagt bestämmt sagt att jag INTE skulle amma, då det aldrig kännts som att det har passat mig. Men att jag skulle kunnat tänka mig att testa det på BB för att vara säker på min sak.

Sen när vi sedan fick beskedet i att Leo var sjuk och troligen inte kommer att kunna amma, utan måste troligen sond matas, så blev jag såklart jätte chokad och ledsen över att inte kunna mata vårat barn. Inte över själva amningen utan mer över tanken att inte kunna ha den närkontakten med mitt barn, Inte kunna ge honom flaskan, sitta och ha våran mysiga tid. Klart att jag kommer att kunna hålla honom i min famn under tiden han matas men blir ändå inte lixom samma sak, jag som mamma vill kunna mata mitt barn!! Inte att en slang ska göra mitt jobb. Något som dessutom skrämmer mig med att behöva sond mata Lill killen, är just detta med slangar, Vi ska gå en kurs där vi ska få lära oss hur man sond matar honom, och även hur man för ner slangen ifall att han drar ut den. Jätte nervös inför det. 

Satt och sökte runt lite på sondmatning, och hittade då av en slump denna sida. Ska genast bli medlem!!
http://hjartebarn.ning.com/


//Leos mamma


Slangen till näsan används för sondmatning. .

 

Shopping på Torsdag

Pratade nyss med min mamma i Telefonen och vi har nu bestämmt att vi ska ha en liten shopping runda på torsdag efter vi varit på fostermedicin. Hon ville så gärna köpa mig ett par mamma byxor, så då tänkte jag att vi kan ta två flugor i en smäll och passa på att ta sjukhuset i samma veva och passa på att inhandla amningsbehåar och lite mamma linnen medans vi ändå är där. Ev ska jag köpa den fina overallen på Babyland då. Så nu längtar jag massor tills på Torsdag.

//Leos mamma
Gifts from Usa

Kom just hem från ett besök hemma hos svärmor, vi kollade på bilder från hennes och Leos fasters semester i Kalifornien och det såg riktigt mysigt ut. Nästan så att man ångrar sig att man inte följde med. Vi skulle igenkligen ha följt med, men vi beslutade att det var onödigt med pengar när det finns andra håll att stoppa pengarna i. Men vi funderar på att ta en semester när Leo blir runt ett år, men blir nog en charter resa då.
Fick jätte fina presenter från svärmor som hon inhandlat i Usa.

Under besöket fick även Leos faster känna på ett par sparkar :) tog ett tag att få igång honom, men efter jag spelat lite ACDC för honom så spratt det till! Så Sofie vart den tredje personen som fick känna Leo sparka.  Nu ska jag kolla på Ensam mamma söker på web tv eftersom jag missade det, och sen blir det nog att försöka att sova hur det nu ska gå med halsbrännan som varit igång hela dagen.

Just det idag beställde jag två armband, ett till mig och ett till Robin. beställde dom av en tjej som gör sina egna smycken. hennes blogg hittar ni här. http://smyckestokig.blogg.se/index.html.
Jag beställde ett armband till mig i vit mocka med en ring som ska ha texten Leo och nertill Robin, och till Gubben min beställde jag en liten tjockare modell i svart läder med texten Leo och Natalie. Hoppas att dom blir fina, dom förväntas att komma i slutet av veckan.

//Leos mamma


Sömnlös natt med jobbiga funderingar

Halsbrännan och dom mysiga uppstötningarna blir ju inte bättre, så imorgon blir det ner till apoteket och kolla om dom har något annat att ge mig än Losec och tuggtabletterna. Fick inte många timmars sömn just av denna anledningen. Har prövat alla huskurer som finns känns det som, men inget blir bättre.

Märkt att jag börjat fundera en hel del när jag ligger i sängen och inte kan sova, många tankar på hur det kommer att bli, hur han kommer att må, tänk om det värsta skulle drabba oss, hur kan man hantera det? Hur klarar man av att gå vidare om man mister sitt barn?? Jag känner mig redan som en mamma och älskar mitt barn högre än allt annat och denna tanke får mig att må fysiskt dåligt. Har gått en ganska lång period nu, då man bara varit lycklig och glad över detta efterlängtade barn, men så börjar man helt plötsligt från ingenstans att släppa in alla dessa andra känslor över hur sanningen faktiskt ser ut, och att detta inte är en okomplicerad situation, vi kommer att testas psykiskt på alla möjliga sätt. Känner ibland att jag vill att han ska ligga kvar i min mage för evigt där han är trygg och mår bra.

Imorgon är det en ny vecka med läkarbesök på torsdag, besöket blir på Fostermedicin på Karolinska, Där vi ska få träffa läkaren som kommer att kolla igenom Leo yttligare en gång efter avikelser, Hoppas att denna gången går lika bra och att allt annat ser bra ut. Förra gången lovade han oss att vi skulle försöka att få till en bättre 3D bild på Leo då han inte ville visa sig så mycket sist. 

Nu är min navel kanppt existerande längre, känns som att magen växer över natten ibland. Ja nu kan man ju säga att det händer grejer. Börjat noja mig över att få bristningar nu, och i natt tyckte jag att det började klia lite i huden så antagligen så dyker det upp snygga små kärleks streck där snart. Men jag smörjer och smörjer i hopp om att jag är en av dom tio procent som slipper bristningar.

//Leos mamma


Kejsarens nya kläder

Satt nyligen och beställde lite kläder till mig på nätet, eftersom magen växer lite för varje dag som går så känns det att det var på tiden. Hittade jätte fina kläder inne på H&Ms sida, som jag hoppas att få plats i.
Beställde en blus, ett par mjukisar, ett par mamma leggings, och en mamma tröja. Är supernöjd med det jag hittade.

En sak jag tycker är dåligt med deras online sida är att dom har så litet utbud till new borns. Så denna gång blev det inget till Leo, utan bara en massa grejer till mamma. Men tänkte att jag skulle ta en shopping runda efter löningen och köpa lite mer kläder till Leo, ska bla försöka att hitta en mindre vinter overall då den jag köpt är väldigt stor. Kollat in en overall på babyland som både jag och Robin älskar.

Igår kväll så kom Leos faster och farmor hem från sin semester i Kalifornien, Innan dom åkte hem så körde dom förbi oss, så vi kunde hälsa på dom. Dom hade haft det helt underbart, och dom var nog inte så nöjda med att komma hem till kalla Sverige igen. Eftersom dom kom hem så pass sent så blev det inget långt besök, utan jag och Robin får ta och gå upp till dom när Robin blir ledig nästa gång.

Dom hade varit söta och köpt en super gullig body till Leo. Vi har kallat magen för Peek a boo innan vi visste att det var en liten Leo där inne, och på bodyn han fick stod det just det :) Tyckte jag var lite gulligt att dom tänkt på det.

//Leos mamma

Doften av sandelträ och vanilj fyller mitt vardagsrum

Efter en veckas väntande vid brevlådan så dök avin äntligen upp från Amorina. Mitt ljus hade äntligen kommit! Robin skulle ändå göra lite ärenden på stan, så han var snäll och hämtade ut mitt ljus. Vart ingen besvikelse när jag öppnade locket och dök ner med näsan. En ljuvlig doft av Sandelträ och Vanilj fyllde min näsa. Älskar när mörkret har kommit och man kan börja tända en massa ljus. Målade även mina små blommpinnar idag. så idag har jag varit väldigt pysslig.

//Leos mammaVecka 29. Här går det undan!


Bebisen

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.Jag

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.Pappan

Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Shopping med beslutsångest

Igår var både jag och Jessica rätt uttråkade, så vad är bättre då än en liten shopping tur på stan och sedan att äta maaaat. Vi gick ner till byn och kollade runt lite, jag hittade en Kizz tröja jag tyckte var jätte snygg, dessutom så var den rymlig och jag skulle säkert kunna ha den ett tag till framöver. Men vart nog lite för snål när jag tittade på prislappen som visade att den kostade 249;-.
Jag tycker att det är för mycket för en t-shirt!! eller??  Sitter nästan här och ångrar mig nu, så vi får se om jag går ner till centrum idag och köper mig den iallafall.
Kruxet var ju oxå att tröjan var vit, och jag är dålig på att hålla mina vita kläder vita!
så en fläck på den och den skulle vara förstörd. Allt man tappar från munnen landar ju numera magen så är nog ingen bra ide.

Hur som helst hittade jag en annan liten rolig grej!
Blompinnar med griffel tavlor där man kan skriva sin egen text. Jag ska bara ta och måla om pinnarna i vit färg så dom blir lite finare.
Jessica förstod inte riktigt min kärlek för dessa pinnar men hon ska få se vad fint det blir!! Kommer säkert sluta med att hon har pinnar överallt.

Vart ingen vidare lång tur på stan, då det blåste någon förbaskat och våra gravid magar började strejka efter mat!! Min hade starkast cravings, så jag fick bestämma och valet blev att vi skulle käka hemmgjorda tunnebrödsrullar med räksallad och dansk korv, och Jessicas hemlagade potatismos vilket jag älskar.
Maten blev så pass god att jag idag tänkter bjuda min gubbe på samma mat.
Ja det var i korthet vad som hände igår.


//Leos mamma
ser inte så aptitligt ut?

Detta med vaginal förlossning?

Idag slank den äntligen ner i brevlådan, min första tidning från Hjärtebarnsförbundet. Eftersom jag mått lite halvdant sen igår, och känner mig allmänt seg, så blir detta en perfekt dag att krypa ner under täcket i soffan med magen och läsa om alla små kämpar och deras familjer. Genom att gå med i Härtebarnsförbundet så hoppas vi på att komma i kontakt med andra föräldrar vars barn är i liknande situation.

Imorgon går jag in i vecka 29, tycker veckorna bara springer fram. Har börjat bli lite nervös inför förlossningen och funderar mycket på hur det igenkligen kommer att kännas att föda barn!!?. Nu har jag gått in med den inställningen att jag ska föda vaginalt. Jag vill så gärna vara med om den upplevelsen samtidigt som den skrämmer en. Så till er mammor där ute, hur känns det igenkligen? går smärtan att förklara? Och hur blir kroppen efteråt? går allt tillbaks till det normala igen??

//Leos mamma

Kärlek

Idag kände jag Jessicas lilla kille sparka för första gången <3


Grattis Lilla Mamma

I natt hade jag jätte svårt att somna, Robin hade bakat en paj till mig på sitt jobb, en så kallad citron paj som jag gladeligen smällde imig. Inte så smart drag när vi senare kom på att sura saker inte är bra om man har dessa problem med halsen som jag har. Tog flera timmar innan jag kunde somna. åt till och med rå potatis som en kompis till mig rekomenderat skulle hjälpa. Hjälpte dock inte. Men efter ett antal tappra försök så somnade jag tillslut.

Idag fyller mamma år 57 ? eller var det 58? är skit dålig att komma ihåg födelsedagar så hon var snäll och ringde och påminde mig igår. Fy skämms på mig. Ska snart ner på stan och köpa present och sen drar vi väll ut till muskö för att fira Leos mormor.

//Leos mamma


Hjärtebarnsförbundet


Igår blev jag och Robin Medlemmar i hjärtebarnsförbundet, och nu tycker vi att ni ska göra samma sak!! det kostar 400 kr om året och det kan det väll vara värt?

Sen har vi en liten fråga till alla er bloggläsare.
Hur kan vi förbättra våran blogg? Vad vill ni att vi skriver om? Finns det något vi kan förbättra? Alla åsikter är välkommna. Här nedan kommer lite info jag kopierade från hjärtebarnsförbundets sida.


Hjärtebarnsförbundet


Ideell handikapporganisation
Hjärtebarnsförbundet är en ideell handikapporganisation vars huvudsakliga syfte är att förbättra villkoren för familjer som har barn och ungdomar födda med hjärtfel samt familjer som mist sitt hjärtbarn. Förbundet bildades 1975 och har idag nära 6 000 medlemmar i sex regionföreningar, fem länsföreningar och en rikstäckande förening för vuxna födda med hjärtfel, GUCH, (Grown Up with Congenital Heart disease). Kontaktpersoner i länen arbetar med den lokala verksamheten.

Övertygelse
Till grund för vår verksamhet ligger övertygelsen om att människor i likartade situationer kan hjälpa varandra. Det utgör ett stort stöd. Förbundets uppgift är att skapa mötesplatser för föräldrar, hjärtbarn, ungdomar och vuxna med hjärtfel samt syskon var för sig eller familjevis.
Information om barn med hjärtfel och hjärtbarns-familjers situation är mycket viktigt att sprida på olika sätt. Såväl allmänhet som myndighetspersoner har dålig kännedomen om vad hjärtfel innebär vilket på olika sätt drabbar de enskilda medlemmarna.
Vi påverkar myndigheter och beslutsfattare i t ex rättighets-, skol- och sjukvårdsfrågor. Utöver våra specifika påverkansfrågor samarbetar vi med andra handikapporganisationer gällande övergripande gemensamma samhälls- och rättvisefrågor. Stöd, information och påverkan är de tre "ben" som vår verksamhet vilar på.
  
Samarbete
Utöver samarbetet med organisationer inom Handikappförbunden (fd HSO), har Hjärtebarnsförbundet en mängd olika samarbetspartners och är medlem i olika organisationer som fyller våra syften. Kort kan här nämnas Föräldraskapsinitiativet, Ronald McDonald barnfond, ABF, Livet som Gåva, Nätverk för barnkonventionen, NOBAB m fl.
Vi representeras i olika myndigheter te x i Socialstyrelsens Handikappnämnd, Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten.
För Hjärtebarnsfondens räkning samarbetar vi med ett antal företag och insamlingsorganisationer. Vi är medlemmar i FRII www.fri.se
Vi har ett formaliserat samarbete med våra nordiska systerorganisationer. Under 2007 bildades en europeisk paraplyorganisation, European Children Heart Disease Organisation, ECHDO, till vilken de flesta barnhjärtföreningar i Europa anslutit sig. Gemensamt med systerföreningarna i Norge, Spanien och Tyskland driver vi ett EU projekt, Corience, för skapandet av en gemensam plattform inom barnhjärtområdet. I övrigt deltar vi på professionens mötesplatser på nationell-, nordisk- och europanivå.

På gott och ont

Min trötthet har kommit tillbaks likaså mitt problem med halsen, Har inte varit så här trött sedan i början av min graviditet och det känns som om jag skulle kunna sova hela tiden. När jag äter så kommer även problemen med halsen upp, men nu är det mest uppstötningarna som gör sig påminda. Hade en underbart lätt graviditet i början, men nu känns lite som att jag får tillbaks för det!! en massa nya grejer dyker upp hela tiden, Nu kanske det låter som att jag klagar men jag gnäller bara lite. Här kommer en lista med saker jag tycker är mindre roliga med graviditeten och även en lista med det som är positivt.

Negativa listan

Ryggen: som känns som att den ska gå av på mitten.
 
Halsbrännan: Som visseligen har blivit bättre men som kommer på besök ibland.

Uppstötningar: Som är värst efter måltider och på natten, då jag måste halvt sitta för att kunna somna.

Tröttheten: Kan sova till elva på förmiddagen men fortfarande vara som en zombie under dagarna.

Stor Mage : Är kanske ett lyx problem, men jag tycker att det är jobbigt att inte kunna raka benen och sätta på sig strumporna utan att behöva be om hjälp ibland.
 
Detta med kläder: Mer en penga fråga, jag har inte råd att köpa en helt ny garderob bara för att jag har blivit knubbis, så springer runt i mjukisar hela dagarna.

Andningen: Har svårt att andas ibland och det är en obehaglig känsla. 
Positiva Listan

Mat: Jag får käka för två, är dock inte så bra på det, men ÄLSKAR mat.

Massage: Får massage när jag ber om det.

Magen: Jag bär på det finaste jag har där inne.

Håret: Man får jätte fint glansigt hår.

Köpa bebis prylar: Är super mysigt och roligt.

Kärleken: Är större än något annat.

Planera: Älskar att göra  listor och planera allt i detalj.

 Att veta: Att allt det som är jobbigt – halsbränna,uppstötningar, ryggont och resten – inte varar för evigt. Och hur som helst: att slutresultatet är värt det då vi får träffa våran Älskade unge.


//Leos mamma

Vart tog naveln vägen?

Igår kväll var Robins Syster & Oskar snälla och passade våra hundar så att vi kunde åka hem till Annika och Jocke under kvällen, dem bjöd på super god middag och sedan spelade vi poker. Det drog ut lite på tiden så det slutade oavgjort mellan mig och Jocke. Var jätte mysigt att få komma iväg ett par timmar utan dom små odjuren och umgås med vännerna.

När vi kom hem på kvällen så tittade vi på en film med Sofie och Oskar, vi tittade på filmen Hide and seek från 1999, som är en av mina favorit filmer. Den handlar om en gravid kvinna som blir kidnappad av ett psykiskt sjukt par, det är en film jag rekomenderar varmt. Under filmens gång kollar jag lite snabbt ner mot magen och ser att min navel knappt existerar längre. 


//Leos mamma
Maaaat!!!

Alltså jag måste ha varit väldans hungrig idag. Slängde precis i mig en hel baguette och en burk gulaschsoppa. Inte så kontigt att vågen inte är lika snäll längre, Nu har jag på två veckor ökat i vikt med 2 kilo. Från att knappt ökat något till att det bara smällde till. Jag har börjat att få sammandragningar och misstänker att jag även har foglossning, känner mest av det när jag rör mig mycket eller går ut med hundarna. Är van med kraftig mensvärk så smärtan som kommer känner jag igen, och kan hantera utan problem. 

//Leos mamma


Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.


Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Två små klipp

Att Leo har börjat växa till sig där inne är det ingen tvekan om längre. Har två video klipp här som visar sparkarna han gjorde igår när jag låg i soffan och kollade på Robinson. Nu börjar magen att växa så pass mycket att jag har lite svårt att vända mig om i sängen, det blir lixom lite bökigt. Har svårt att raka benen och att sätta på sig strumporna har börjat bli en utmaning. Känns mer verkligt när man känner att han blir större och att saker och ting händer i kroppen! Riktigt spännande.

//Leos mammaVåran stora pojke!

Lite sent inlägg idag, men blir väldigt trött efter alla dessa sjukhusbesök, dom tar på krafterna även om jag bara ligger på en brits största delen av besöken. När vi kom hem somnade både jag och Robin och vaknade till liv igen lite för sent på kvälls kvisten.

Idag var det ett av rutin kontrollerna av Leos hjärta och allt såg ut som vanligt, vilket i denna situation är en bra sak. Fick träffa ännu en ny läkare idag eftersom dom bara jobbar en barnkardiolog i taget. Leo var det full fart på inne i magen under kontrollen, han spratlade järnet med armarna och man kunde se att han vuxigt jätte mycket sen sist vi var inne. Mammas och Pappas stora pojke <3

Frågade doktorn om vad han trodde om hur förlossningen skulle se ut, och fick yttligare ett nytt svar. Han tyckte att fortskrider allt som "vanligt" och att inget blir mer akut så kunde jag föda vaginalt på KS och behövde inte planeras i förtid. Men att jag skulle prata med dom på fostermedicin om att få prata med någon om att göra en förlossningsplanering.


// Leos Mamma 


Desperat myskväll

Nu har jag och frugan legat i soffan i likadana mjukisar och käkat kladdkaka och tittat på säsongsstarten av Desperata husfruar. Vart helt paff när jag fick syn på Carlos Solis, han ser helt annorlunda ut när han har rakat av sig skägget, tror nog att han måste ha gått ner ett antal kilo dessutom!!? 


Idag var jag lite busig och beställde ett ljus från Yankee Candle, Fck dofta på några doftprover från Yankee Candle inne på en av mina favorit butiker Åsa & Årstiderna. Vart superkär i doften Sandelwood Vanilla så när jag kom hem så beställde jag den största storleken av den doften. Längtar tills den kommer!!

//Leos mammaMVC

Kom just hem från mitt möte med min barnmorska på Mvc, hon tog blodprov och blodtryck och allt såg bra ut. Hon mätte även magen och lyssnade på Leos hjärta..
Fick även tillfälle att prata med läkaren jag träffat tidigare ang halsbrännan och migränen, och hon hade varit gullig och ringt runt och kollat upp lite om hur min förlossning ska gå till, och enligt en förlossnings läkare som jag träffat tidigare så lät det som att det blir i Lund, men att jag ska föda vaginalt. Men hon sa till mig att prata med barnkardiologen imorgon och säga att jag vill träffa någon och göra upp en förlossningsplan med. Så nu börjar det iallfall gå framåt trots alla olika besked om hur jag bör eller ska föda.  

På eftermiddagen skulle jag och frugan ha gått på kurs om foglossning, men den var framflyttad tills imorgon så jag missar tyvärr den. Men det kommer fler tillfällen.

//Leos mamma

Händelselös dag

Ännu en dag utan att det har hänt något direkkt spännande att dela med sig av. Ikväll ska jag se på ensam mamma söker vilket är ett program jag ÄLSKAR.  Sen blir det film kväll med Leos pappa och ev Robert, vi tänkte att vi skulle se karate kid och sen se en av mina favorit filmer, The green mile med Tom hanks. Imorgon är Leos pappa ledig så jag tänkte tvinga honom att bjuda ut mig på middag.. Fick värsta suget efter att käka en plankstek, så jag ska försöka att smöra lite. Idag har det varit full rulle på Leo inne i magen, han sparkar bara mer och mer för varje dag som går känns det som. Svårt att tro att han är så pass sjuk som han är så som han håller igång.

På Tisdag blir det besök hos barnmorskan och lite senare på eftermiddagen så ska jag på kurs med frugan om foglossning. Och sen på onsdag är det dags för Astridlindgrens barnsjukhus för träff med kardiologen för att kolla upp Leos hjärta ännu en gång.Känner mig nervös men allt kommer nog att gå bra. Det som skrämmer mig med dessa besök är att dom ska hitta yttligare fel eller att Leos lungattär har blivit trängre.

//Leos mamma

Att gråta till annimerad barnfilm

Låg i sängen nyss och kollade på Toy story 3, jag vet inte om jag tycker den var så barnvänlig! Jag bölade minst tre gånger under filmen, Kanske kan bero på att alla hormoner i kroppen dansar tango?? Men i det stora hela så var den både rolig och lite sorglig enligt mig. Funderade på en sak, eftersom jag nu kan gråta och skratta åt en annimerad barn film, undra om man kan bli skrämd av en annimerad film oxå? skulle vara coolt om dom kunde göra annimerad skräk och se om man kan bli lika skrämd som med vanlig film??


//Leos mamma


Min Gubbe

Idag har jag en sådan längtan efter min gubbe, när han kommer hem ska jag krypa upp i hans famn och bara andas in hans doft. Är så tacksam att just jag fått turen att träffa denna underbara människa, och att han ville dela livet med just mig! Han gör så jag känner mig trygg, han får mig att le, han ställer upp, och det bästa av allt är att han kommer att bli en sådan bra pappa till Leo och att han älskar mig gör ju inte saken sämre. Du och Leo är det finaste jag har.


//Leos mammaHalsbränna och havregrynsgröt

Fick lite dåligt samvete igår över att jag inte bloggade på hela dagen, hade lovat mig själv att försöka att blogga varje dag, men igår hade jag huvudvärk igen, och var allmänt seg. Om ni har läst det tidigare inlägget så kan ni se att jag idag gå in i vecka 27. Nu börjar man närma sig trettio strecket.

Igår när jag ställde mig på vågen kom jag fram till att jag ökat med yttligare ett halvt kilo. Är detta normalt med denna minimala viktökning? Enligt alla andra är det väldigt lite, men magen växer för fullt så Leo verkar ha det toppen där inne iallafall.
I två nätter i rad har min halsbränna varit rent ut sagt förjävlig, så hemsk att jag började koka havregrynsgröt mitt i natten i hopp om att det skulle försvinna. Det värsta gick över ett litet tag men efter en stund så kom det igång igen. Äter mina Losec och har endast lite halsbränna och uppstötningar på dagarna, men det är på kvällen när man ska sova som det blir hemskt. Kan absolut inte ligga på sidan vilket jag annars gör, utan måste numera sova sittandes för att jag inte ska spy upp i  munnen. Å vilket trevligt inlägg det blev idag.Vecka 27

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

 

 

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.//Leos mamma